İhtiyaç Sahiplerine 5 Bin 500 TL Kira Desteği Müjdesi!

İhtiyaç Sahiplerine 5 Bin 500 TL Kira Desteği Müjdesi!
İkamet ettiği binanın kentsel dönüşüm kapsamında giren hanelere 5 bin 500 TL’ye kadar kira yardımı yapılacağı ve bu yardım tutarının illere göre değişebileceği öğrenildi. Peki, kimler ne kadar kira yardımı alacak? İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kapsamında ev sahiplerine ve kiracılara hükümet tarafından 5 bin 500 TL’ye kadar kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı illere göre farklılık gösterirken, ev sahipleri ve kiracılar da kira yardımının ne kadar olduğu merak ediyor.

Kentsel dönüşüm projeleri doğrultusunda riskli binaların yıkılması konusunda ortaya çıkabilecek mağduriyetleri engellemek için, yıkım veya tahliye tarihi itibarıyla konut veya işyeri kiralarının maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine ödenmesini sağlayacak kanuni düzenlemeler gerçekleştirildi.

Söz konusu düzenlemeler, ev sahibi ve kiracıların mağduriyetlerini minimuma indirgemeyi amaçlayarak, ilgili taraflara ekonomik destek sağlıyor. Bu kapsamda, evi kentsel dönüşüme girenler, bu yıla ilişkin kira yardımının ne kadar olduğunu araştırıyor.

thumbs-b-c-4c3fedd1ff1791581a9a1ca1029b6666.jpg

HANGİ İLLERDE NE KADAR KİRA YARDIMI YAPILACAK?

Kira yardımı tutarı bölgeye, projeye ve diğer şartlara göre farklılık gösterirken, 2024 yılı kentsel dönüşüm kira yardım tutarları belli oldu.

Buna göre, kentsel dönüşüm kira yardımı her yıl sene tekrar belirleniyor. Aylık kira tutarları her yıl Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayımlanan değişim oranında revize ediliyor.

Bu yıl yapılacak ev sahibi ve kiracılara kentsel dönüşüm kira yardımına yönelik il bazlı tarife, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde şu şekilde yer alıyor:

- İstanbul: 5 bin 500 lira

- Ankara, Antalya, Bursa, İzmir: 4 bin 500 lira

- Diğer büyükşehirler: 3 bin 750 lira

-Diğer iller: 3 lira