İhtiyaç Sahibi ve Dar Gelirlilerin Su Faturasına Yüzde 50 İndirim!

İhtiyaç Sahibi ve Dar Gelirlilerin Su Faturasına Yüzde 50 İndirim!
Kabarık gelen su faturalarından şikayet eden vatandaşlara müjdeli bir haber verildi. Buna göre, yeni geliştirilen bir sistemle musluğa takılan perlatörler su faturasında yüzde 50 tasarruf sağlayacak. İşte detaylar…

Elektriğe ve doğal gaza gelen yüzde 38 oranındaki zam nedeniyle vatandaşlar bir yandan fatura desteği alabilecek kurumları, bir yandan da faturalarından tasarruf etmenin yöntemlerini araştırıyor. Bu kapsamda, yeni geliştirilen bir sistemle su tüketiminde yüzde 50 tasarruf sağlanabileceği ve böylece faturaların da yüzde 50 indirimli geleceği öğrenildi.

Buna göre, musluğa takılan perlatörler sayesinde su tüketiminde yüzde 50'ye kadar tasarruf sağlanacak. Ortalama 30-35 lira bandında satılan bu cihaz, yeni musluklarda da otomatik olarak satılıyor. Bunun yanı sıra, İstanbul Eminönü'ndeki Hırdavatçılar Çarşısı'nda çoğu musluk satıcısında perlatör bulunuyor.

para-fatura.webp

GENELLİKLE CAMİ ŞADIRVANLARINDA KULLANILIYOR

Genel olarak cami şadırvanları için tercih edilen bu ürünler, son dönemlerde vatandaşların da almaya başladığı perlatörlerler, su faturalarında da yüzde 50 indirim imkânı sağlıyor.

Fakat, her perlatör bu etkiyi gösteriyor ve bu nedenle, perlatörün deliklerinin ince olması ve yoğun su baskısına maruz kalabilmesi gerekiyor. İnce delikli, tazyikli, yoğun fonksiyonlu gibi çeşitleri ile suyun basıncı ayarlanabiliyor. Takılışı ise oldukça basit olan perlatör, duş başlıklarına da takılabiliyor.

Özellikle cami şadırvanında kullanılan perlatör, yüzde 50’ye yakın su tasarrufu sağlamasıyla ev ve iş yerlerinde de sıklıkla kullanılabiliyor. Bu nedenle, faturalarında yüzde 50 tasarruf sağlaması nedeniyle öncelikle dar gelirli vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.