İhtiyaç Sahibi Üniversite Öğrencilerine 6 Bin TL Burs Yardımı!

İhtiyaç Sahibi Üniversite Öğrencilerine 6 Bin TL Burs Yardımı!
Birçok il ve ilçe belediyesinin yanı sıra dernekler ve vakıflar da dar gelirli öğrencilere çeşitli alanlarda destek sağlarken, İstanbul Elbistanlılar Derneği de öğrencilere 6 bin TL burs vereceğini duyurdu. İşte detaylar…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı kapsamında başta il ve ilçe belediyeleri olmak üzere birçok vakıf ve dernek de öğrencilere nakdi ve ayni yardım yapıyor. Bu kapsamda, bazı kurumlar nakdi yardım ödemesi adı altında öğrencilere burs desteği verirken, bazı kurumlar da ayni yardım kapsamında çanta, kırtasiye seti ve ayakkabı desteği gibi yardımlar yapıyor.

Bu kapsamda, öğrencilere burs desteği veren derneklerden biri de İstanbul Elbistanlılar Derneği oldu. İstanbul Elbistanlılar Derneği, öğrencilere 6 bin TL burs desteği vereceğini açıkladı.

thumbs-b-c-1307b72cda1fbe1b86d9be8ae3750d25.webp

SON BAŞVURU TARİHİ 15 EKİM

İstanbul Elbistanlılar Derneği Başkanı Latif Erdoğan, dar gelirli üniversite öğrencilerine ilişkin uygulamaya başladıkları burs desteği programına müracaatların başladığını ve 15 Ekim’e kadar devam edeceğini duyurdu. Söz konusu desteğin sadece İstanbul’da okuyan üniversite öğrencilerini kapsadığının vurgulayan Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimiz, linki tıklayarak başvuru formunu dolduracak. Başvuruyu yaptıktan sonra da kimlik fotokopisi, öğrenci belgesi, nüfus kayıt örneği, anne-baba çalışıyorsa maaş bordrosu çalışmıyorsa SGK dökümünü elbistanlilardernegi@gmail.com adresine mail olarak gönderilmesi gerekiyor. Başvurular 15 Ekim’e kadar kabul edilecek. Tüm başvurular, dernek yönetimimiz tarafından titizlikle değerlendirilecektir. Amacımız, gerçek ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimizin eğitim hayatına destek olmaktır.”

Eğitim bursu kapsamında kasım-haziran ayları arasında, yani toplam 8 ay boyunca burs vereceklerini ifade eden Erdoğan, “Bir öğrenci için aylık 750 TL olmak üzere toplamda 6 bin lira burs desteği vereceğiz. Derneğimizin bütçesini ve imkânlarını zorlayarak elimizden geldiğince çok sayıda hemşerimize katkı sunmak istiyoruz” dedi.