İçişleri Bakanlığı 1608 Personel Alımı!

İçişleri Bakanlığı 1608 Personel Alımı!
İçişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere yapacağı yeni personel alımına yönelik bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre, sözlü sınavlara katılım sağlayan adayların sonuçları belli oldu. İşte detaylar…

İçişleri Bakanlığı, bünyesindeki açığı kapatmak amacıyla 1608 personel alımı yapacağını açıklamış ve bu kapsamda, 27 Mayıs- 11 Haziran 2024 tarihlerinde sözlü sınav yapacağını duyurmuştu. Bakanlık, yeni yaptığı bir açıklamayla sözlü sınav sonuçlarının açıklandığını paylaştı.

bakanlik.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde; Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı emrinde istihdam edilmek üzere toplam 1608 adet personel alımına ilişkin 27 Mayıs- 11 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan sözlü sınavlarına katılan adaylar; sözlü sınav sonuç bilgisini e-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamadaki “Başvurularım” sekmesinden takip edebileceklerdir. Sınav ile ilgili bilgilendirmeler için adaylara ayrıca herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacaktır.

Bakanlığımız web sayfasında yayımlanan duyurular ile e-Devlet üzerinden “Başvurularım” sekmesinde durum bilgisinin takip edilmemesi nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adayların kendileri sorumlu olacaktır.

Asıl olarak kazanan adaylar, atama belgelerini;

Bakanlık merkez teşkilatında ilan edilen pozisyon ünvanları için Personel Genel Müdürlüğü İşlemler Şubesine 20-21/08/2024 tarihlerinde mesai saatleri (09.30-17.00) arasında,

Bakanlık taşra teşkilatında ilan edilen pozisyonları tercih eden adayların ise tercih ettikleri ilin Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüklerine, en geç 21.08.2024 tarihine kadar mesai saatleri arasında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarihlerde istenilen evrakları teslim etmeyen adaylar herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

İlgili adaylara ilanen duyurulur.”