Hükümetten 500 Bin TL Hibe! Az Önce Açıklandı!

Hükümetten 500 Bin TL Hibe! Az Önce Açıklandı!
Hükümet, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 500 bin TL’ye kadar hibe desteği vereceğini duyurdu. Peki, başvuru şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte merak edilenler…

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerden sonra prefabrik evlere olan ilgi arttı. Hükümet de bu kapsamda yeni bir adım atarak ev sahibi olmak isteyenlere 500 bin TL’ye kadar hibe vereceğini duyurdu.

Bu kapsamda, evini yenilemek isteyenlere 75 bin TL’ye kadar prefabrik ev inşa etmek isteyenlere 300 bin TL’ye kadar ve betonarme ev inşa etmek isteyenlere ise 500 TL’ye kadar hibe desteği verilecek. Ayrıca, gelir durumu ve mülkiyet durumu gibi kriterler de başvuru şartları kapsamında göz önünde bulundurulacak.

Buna ek olarak onarım talebinde bulunmak ya da evin yapımında yardım isteyebilmek için yardım talebinde bulunan kişilerin, arsanın tam hisseli tapusuna sahip olması da istenilen koşullar arasında yer alıyor.

arti-para-nedir-taksitli-arti-para-nasil-kullanilir-001.jpg

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Prefabrik ev yapımı, konut onarımı, betonarme konut yapımı gibi barınma desteği kapsamında yardım taleplerinde bulunmak isteyen vatandaşlar, ikamet ettikleri ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) müracaat edebilecek. Bu yardımları almak üzere yapılacak müracaatlarda ise bazı başvuru şartları talep edilecek.

Bu doğrultuda, prefabrik ev için başvuru yapacak kişilerin kendisine ait olarak arsasının olması ve bu kişilerin kiracı olması ve bunun yanı sıra, ekonomik olarak alt gelir grubunda yer alması gerekecek. Bu şartları sağlayan vatandaşların hükümetten hibe desteği almak için başvuru yapabileceği belirtilirken, bu hibe desteğiyle beraber kiracıların da ev sahibi olması hedefleniyor.