Hububat Fiyatlarında Düşüş! Arpa, Mısır ve Buğday Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Hububat Fiyatlarında Düşüş! Arpa, Mısır ve Buğday Fiyatları Ne Kadar Oldu?
Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndan alınan güncel fiyatlara göre, hububat fiyatlarında düşüş meydana geldi. Peki, güncel hububat fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Türkiye Ürün İhtisas Borsası, (TÜRİB) güncel hububat fiyatlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, hububat fiyatlarında düşüş yaşandığı gözlemlenirken, güncel arpa, buğday ve mısır fiyatları da merak konusu oldu.

Peki, TÜRİB’ten alınan bilgilere göre, güncel arpa, buğday ve mısır fiyatları ne kadar oldu? İşte cevabı…

hububat.jpg

TÜRKİYE ÜRÜN İHTİSAS BORSASI (TÜRİB) GÜNCEL HUBUBAT FİYATLARI

Ortalama Fiyatlar TL/TON

Ekmeklik Buğday 8,50

Arpa 6,82, Mısır 7,78

Makarnalık buğday 8,75

TİCARET BORSALARI

Ekmeklik Buğday 8,440

Arpa 6,64, Mısır 7,56

Yulaf 5.750

hububat-nedir-baslica-hububat-urunleri-hangileridir-h15076-34107.webp

HUBUBAT ALIM FİYATLARI BELLİ OLDU

Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024 Hububat Alım Fiyatları'na yönelik geçtiğimiz ay açıklama yapmıştı.

Açıklamaya göre, TMO 2024 hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri netleşti. Bu yılki bitkisel üretimine ilişkin TÜİK birinci tahmin verilerinin paylaşıldığnın anımsatıldığı söz konusu açıklamada, hububat grubunda 2023’e nazaran ortalama yüzde 5,4 oranında düşüş beklenildiği ifade edildi. Buğday üretiminin ise 2023’e kıyasla yüzde 4,5 düşüşle beraber 21 milyon ton olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hububat hasadı şu anda ülke genelinde yaklaşık yüzde 5 seviyelerindedir. 14 Mayıs 2024 tarihinden itibaren üreticilerimize depolama imkanı sağlamak amacıyla TMO'ya arz edilen ürünler teslim alınmaya başlanmıştır. Hasat başlangıcından bugüne kadar gelinen süreçte piyasalar yakından takip edilerek, bugün itibarıyla TMO hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteklerinin açıklanmasına karar verilmiştir. 2024 mahsulü hububat alım fiyatları (2. gruplar için) ton başına makarnalık buğdayda 10 bin lira, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira ve arpada 7 bin 250 lira olarak belirlendi. Bakanlıkça, Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına bin 750 liraya kadar, arpa için ton başına 750 liraya kadar fark ödemesi desteği verilecek. Verilecek fark ödemesi desteği ile birlikte üreticilerin eline ton başına makarnalık buğdayda 11 bin 750 lira, ekmeklik buğdayda 11 bin lira ve arpada 8 bin lira geçecek."