Hububat Fiyatlarına Zam! İşte Güncel Arpa, Buğday ve Mısır Fiyatları!

Hububat Fiyatlarına Zam! İşte Güncel Arpa, Buğday ve Mısır Fiyatları!
Haftanın 3’üncü işlem gününde hububat fiyatları merak ediliyor. Peki, güncel arpa, buğday ve mısır fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Hububat fiyatları yukarı yönlü işlem görürken; arpa, buğday ve mısır fiyatları ton başına ortalama 100 lira birden arttı. Bu kapsamda, güncel hububat fiyatlarına göre, ekmeklik buğday fiyatı ton başına ortalama 100 TL yükselirken, makarnalık buğday fiyatı 200 TL artış gösterdi.

Arpa ve mısır fiyatı ise şu şekilde oluştu:

Arpa fiyatı da ton başına ekmeklik buğday fiyatıyla aynı şekilde 100 TL yükseldi.

Mısır fiyatı ise arpa fiyatı gibi ton başına 100 TL arttı.

dhaniyangal.jpg

TMO HUBUBAT ALIMINA BAŞLIYOR

Öte yandan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Bayburt Geçici Alım Merkezinde hububat alım randevularına 5 Ağustos’ta start verdi. e-Devlet’ten alınan randevulardan sonra TMO, üreticilerden 8 Ağustos’ta hububatlarını alacak.

TMO Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Değerli Üreticiler TMO, Bayburt Geçici Alım Merkezimizde 05 Ağustos 2024 tarihi saat 14:00 dan itibaren hububat randevuları açılacak olup 08 Ağustos 2024 tarihi itibariyle hububat alımlarına başlanacaktır. TMO Hububat Alım Randevuları http://randevu.tmo.gov.tr üzerinden yapılmaktadır. Üreticilerimiz randevu gününde aldıkları randevu miktarı kadar ürün teslim edeceklerdir. TMO hububat alımlarını Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)kayıtlı ürün ve üretim miktarı üzerinden yapacağından; üreticilerimiz randevu almadan önce Tarım İl ve İlçe müdürlüklerinden ÇKS bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.”