Her Öğrenciye 28 Bin 800 TL Eğitim Desteği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı!

Her Öğrenciye 28 Bin 800 TL Eğitim Desteği! Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmen Açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, deprem bölgesindeki her bir öğrenciye 28 bin 800 liraya kadar eğitim desteği verilecek. İşte ayrıntılar…

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 50 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan deprem felaketinin ardından 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen yaralar sarılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda, birçok kalemde destek sağlanan deprem bölgesine yeni destek, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yeni eğitim ve öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya kentlerinin yanı sıra, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ve önceki senelerde eğitim ve öğretim desteği çerçevesinde yer alıp öğretim kademesini tamamlamayan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmesine yönelik karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı.

arti-para-nedir-taksitli-arti-para-nasil-kullanilir.jpg

28 BİN 800 TL’YE KADAR EĞİTİM DESTEĞİ

Bu kapsamda, okul türüne göre her kademede okulun öğrenim süresini geçmemesi kaydıyla yeni öğretim yılında ilkokul kademesinde 2, 3, 4’üncü sınıfta eğitim gören öğrenciler için 24 bin 600 lira, ortaokul kademesinde 6, 7, 8’inci sınıfla beraber ortaöğretim kademesinde 10, 11, 12’nci sınıfta öğrenim gören her bir öğrenci için ise 28 bin 800 lira eğitim öğretim desteği sağlanacak.

Söz konusu eğitim desteğiyle beraber deprem bölgesindeki öğrencilerinin ekonomik ve sosyal bakımdan yaşadığı dezavantajlı durumun ortadan kaldırılması hedefleniyor.