Günlük 800 TL’ye Yükseldi! Ayda 24 Bin TL Hesaplara Yatacak!

Günlük 800 TL’ye Yükseldi! Ayda 24 Bin TL Hesaplara Yatacak!
Şanlıurfa’da Elazığ’a giden tarım işçilerinin günlüğünün 800 TL’ye yükseldiği öğrenildi. Bu kapsamda, bir ay çalışan bir tarım işçisi ayda 24 bin TL kazanacak. İşte detaylar…

Şanlıurfa’dan Elazığ’da giden tarım işçileri, 3 bin dönümlük domates tarlasında hasat yapıyor. Şanlıurfalı tarım işçileri, günün en sıcak saatlerinde bile çalışarak sabah saat 07.00'ten akşam 18.00'e kadar mesai yapıyor. Günlük ücret sistemiyleçalışan işçiler, kavurucu sıcaklarda domates toplayarak zor şartlar altında ekmek paralarını kazanıyor.

Tarım işçileri, günlük 800 liraya çalışırken, oldukça zorlanıyor. Tarlada domates toplayan işçiler aynı zamanda,topladıkları domatesleri kurutmaya gönderiyor. Sabah saat 07.00'de mesaiye başlayan işçiler, akşam 18.00'de mesaiyi bitiriyor. Mevsimlik tarım işçileri bu şekilde çalışarak günlük 800 TL ve aylık ise 24 bin TL’ye kadar kazanç sağlıyor.

img-2393.jpeg

FINDIK HASATI BAŞLADI

Öte yandan, dün başlayan fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Ordu’ya gelen tarım işçileri de Ordu’nun Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerinde belirlenen konaklama yerlerinde çadırlarını kurdu.

Altınordu ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'nde oluşturulan konaklama bölgesine gelen mevsimlik tarım işçileri, hasat öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Konaklama bölgesinde kadınlar sacda yufka pişirirken, aile büyükleri ise çadırlarını kurdu. Yetkili kurumlar tarafından kaldıkları bölgelerde ihtiyaçları karşılanan işçiler, fındık sezonunun verimli geçmesini ümit ediyor.

Bunun yanı sıra, çadır alanına gelen işçilerin, kaymakamlık yetkililerce kayıt işlemleri de devam ediyor. Fındık hasadı için gelen mevsimlik işçilerin çocuklarına "Çocuk İşçiliğinin Fındıkta Önlenmesi Projesi" doğrultusunda görevlendirilen öğretmenlerce eğitim veriliyor. Bölgede fındık işçilerinin çocukları için 1 Ağustos’ta açılan okul için çalışmalar tamamlandı.