Fiat Egea Hatchback Bugün 491 Bin TL’ye Düştü! Fiat Az Önce Açıkladı!

Fiat Egea Hatchback Bugün 491 Bin TL’ye Düştü! Fiat Az Önce Açıkladı!
Türkiye’de en çok satış yapan otomobil üreticilerinden Fiat, şartları sağlayan vatandaşlara Egea Hatchback modelini 491 bin TL’ye satışa çıkardı. Peki, kimler bu kampanyadan yararlanabilecek? İşte detaylar…

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle döviz kurundaki ve enflasyondaki artış devam ederken, TL’deki değer kaybı da sürüyor. Yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle resmen iğneden ipliğe zam gelirken, bu zamlardan otomobil piyasası da etkilendi.

Bu kapsamda, sıfır otomobillere fahiş zamlar gelmesinin ardından otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar, ikinci el otomobillere yöneldi. İkinci el otomobil fiyatlarının da artması nedeniyle vatandaşlar araba satın alamaz oldu.

Yaşanan fiyat artışları nedeniyle nakit sorunu yaşayan vatandaşlar, bankaların taşıt kredilerine yönelse de kredi faizlerinin de artması nedeniyle kredi çekmek iyice zorlaştı. Hal böylece olunca, vatandaşlar da uygun fiyatlı araç satın almanın yollarını araştırmaya başladı.

fiat-egea-hatchback.jpg

491 BİN TL’YE SIFIR FİAT EGEA HATCHBACK

Bu doğrultuda, devletin sıfır otomobillerde sağladığı ÖTV indirimi vatandaşlar için cazip bir fırsat haline geldi. Devlet, yüzde 40 ve üzeri engellilere sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi sağlarken, bu kişiler de oldukça uygun fiyatlara otomobil sahibi olabiliyor.

Bu imkândan yararlanmak için engelli vatandaşların tam teşekküllü bir hastaneye giderek yüzde 40 ve üzeri engelli olduğuna ilişkin sağlık raporu alması gerekiyor. Bu rapora sahip olan vatandaşlar, oldukça cazip fiyatlara sıfır otomobil sahibi olabiliyor.

Bu kapsamda, Türkiye’de en çok satış yapan otomobil markalarından Fiat ise Egea Hatchback modelini ÖTV indirimiyle 491 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıyor. Buna göre, Egea Hatchback Street 1.4 Fire 95 HP modeli ÖTV indirimi kapsamında 491 bin 611 liradan alıcısını bekliyor.