Eylül Ayında Maaşlara Ek 4 Bin 085 TL Zam Yapılacak!

Eylül Ayında Maaşlara Ek 4 Bin 085 TL Zam Yapılacak!
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlere eylül ayında maaşlara ek 4 bin 085 TL ödeme yapılacağı öğrenildi. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) öğretmenlere kırtasiye giderleri doğrultusunda eğitime hazırlık ödeneceği verilecek. MEB’in her yıl yaptığı kırtasiye giderleri ödeneği, bu yıl da verilecek ve bu kapsamda, 4 bin 085 TL öğretmenlerin hesabına yatacak.

7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde öğretmenlerin eğitim ödeneği gösterge rakamı ve memur aylık kat sayısına bağlandı. Buna göre, eylül ayı sonuna doğru öğretmenlere kırtasiye giderleri adı altında 4 bin 085 liralık eğitim ödeneği yatacak.

img-2439.jpeg

EK DERS ÜCRETLERİNE ZAM

Öte yandan, öğretmenlerin verdikleri ek ders karşılığında alacakları ücretlere de zam geldi. Bu ücretin tutaro, öğretmenlerin statülerine (kadrolu, sözleşmeli), eğitim düzeylerine ve ek ders saatlerine göre değişiyor.

Ek ders ücretleri, genel olarak hükümetin belirlediği tarifeler üzerinden hesaplanıyor ve öğretmenlerin aldıkları aylığa ek olarak hesaplara yatıyor. Bunun yanı sıra, ek ders ücretleri ara ara yapılan maaş zamları ya da ekonomik düzenlemelere göre farklılık gösterebiliyor.

Bu kapsamda, 2024 Temmuz ayı zammı öncesi öğretmenlere 105 lira ek ders ücreti ödenirken, temmuz ayında yapılan yüzde 19,31 oranındaki zammın ardından ortalama 20 liralık zam geldi ve böylece, ek ders ücreti 125 lira oldu.