Evde Bakım Maaşı Alan Herkes Mutlu Olacak! Fazla Para Verilecek

Evde Bakım Maaşı Alan Herkes Mutlu Olacak! Fazla Para Verilecek
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ağustos ayı destek ödemelerine başlamasının ardından zamlı ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren zamlı desteklerin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak edilirken, temmuz ayında memur maaş katsayısına göre yeniden hesaplanan yaşlı ve engelli aylıkları bu hafta itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıl sonuna kadar sağlanacağını belirttiği aile destek paketi ödemeleri de bu hafta verildi. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar ödemelerin tarihleri ile ilgili araştırmalar gerçekleştirirken, evde bakım maaşının hangi tarihte verileceği ve zamlı ödeme miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak ağustos ayı evde bakım maaşı için tahminler yürütülüyor.

Ağustos 2024 Evde Bakım Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında zamlı evde bakım maaşı ödemelerini yurt çapındaki vatandaşlara iletmesi bekleniyor. Yüz binlerce hak sahibi kişiye ödemelerin ne zaman sağlanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat geçtiğimiz aylardaki ödeme süreçleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 15 Ağustos civarında zamlı evde bakım maaşının iletilmesi bekleniyor. Ağustos ayının ortalarında ödemelerin sağlanması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

evde-bakim-parasi.jpg

Evde Bakım Maaşı Zamlı Tutar 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evde bakım yardımı ödemelerini 15 Ağustos civarında zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarması beklenirken, söz konusu ödemelerin hangi tarihten itibaren zamlı olarak iletileceğinin yanı sıra güncel tutarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Bu çerçevede, gerçekleşen artış neticesinde evde bakım yardımı ödemeleri 9077 TL seviyesine yükseldi. 2025 yılının ocak ayına kadar 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara sağlanacak. Ocak ayında ise memur maaş katsayısına göre yeniden artışa gidilecek.