Evde Bakım Aylığı Yeni Zam! Aile Bakanı Göktaş Resmen Açıkladı!

Evde Bakım Aylığı Yeni Zam! Aile Bakanı Göktaş Resmen Açıkladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara evde bakım desteği adı altında aylık para yardımı yaparken, bu sosyal yardım ödemesinin zamlanacağı öğrenildi. Peki, zamlı ödemeler ne kadar olacak? İşte detaylar…

Pek çok alanda yaptığı sosyal yardım ödemeleriyle ihtiyaç ve dar gelirli vatandaşların umut kapısı haline gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları sağlayan vatandaşlara aylık 9 bin 077 TL evde bakım desteği veriyor.

Evde bakım desteğine ihtiyaç duyan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için ödenen evde bakım aylığı, söz konusu vatandaşların ekonomik yükünün hafifletilmesi için her ay bakanlık tarafından hesaplara yatırılıyor. Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon oranın ardından zamlanan evde bakım aylığı, hâlihazırda 9 bin 077 TL olarak hak sahiplerine ödeniyor.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

EVDE BAKIM AYLIĞI 10 BİN 032 TL OLACAK MI?

Fakat bakanlık, yıl sonu netleşecek enflasyon oranına göre evde bakım aylığına yeni bir zam daha yapılacağını duyurdu. Buna göre, evde bakım aylığının 10 bin TL’yi geçeceği öğrenildi.

Yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber ekonomistler ve sosyal güvenlik uzmanları başta asgari ücret, emekli ve memur maaşı olmak üzere pek çok alanda artacak ödemeler için peş peşe hesaplamalar yaparken, AA ekonomistlerine göre de yıl sonu enflasyon oranı yüzde 42,84 olacak.

Bu öngörünün gerçekleşmesi halinde memur maaşlarına da yüzde 10,51 oranında zam geleceği tahmin ediliyor. Bu kapsamda, evde bakım aylığı da zamlanarak 9 bin 077 TL’den 10 bin 032 TL’ye yükselecek.