Ev Sahibi ve Kiracılara Kara Haber! Yüzde 120 Zamlandı!

Ev Sahibi ve Kiracılara Kara Haber! Yüzde 120 Zamlandı!
1 Temmuz itibarıyla kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasının ardından kira fiyatları yükselirken, bir zam haberi de nakliye sektöründen geldi. Buna göre, nakliyat maaliyetleri yüzde 120 zamlandı. İşte ayrıntılar…

Son yıllarda derinleşen ekonomik kriz, TL’nin değer kaybına, döviz kurunun ve enflasyonun da artmasına neden oldu. Bu nedenle, gıdadan teknolojiye kadar hemen her sektörde dev zamlar gelirken, bu zamlardan emlak ve nakliye sektörü de etkilendi.

Bu kapsamda, nakliye işlemlerine yüzde 120 zam geldi. Gelen zamla beraber taşınmak isteyen ev sahibi veya kiracılar ise bu maliyetin altından nasıl kalkacağını düşünmeye başladı.

144337702-konut7.jpg

ARTAN MALİYETLER MÜŞTERİYE DE YANSIDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Kozcuoğlu Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Uluç, şu ifadeleri kullandı: ''Petrol fiyatlarındaki artış, evden eve nakliyat maliyetlerimizi doğrudan etkiliyor. Araçlarımızın çoğu fosil yakıt kullanıyor ve petrol fiyatlarındaki her yükseliş, operasyonel maliyetlerimizi artırıyor. Ayrıca, işçi maliyetlerindeki artış da göz ardı edilemez. İşçi ücretlerinin yanı sıra sosyal güvenlik primleri ve diğer yasal yükümlülükler, toplam maliyetlerimizi ciddi şekilde artırdı.”

Uluç, yükselen fiyatların müşterilere yansıdığının altını çizerek, ''Yükselen maliyetler nedeniyle nakliyat firmaları bu artışları müşterilere yansıtmak zorunda kaldı. Fiyatlarımızı yeniden düzenlemek durumunda kaldık ve bu da müşterilerimize daha yüksek fiyatlarla hizmet verememize sebep oldu'' dedi.