En Düşük İşçi Maaşı 35 Bin TL Oldu! Meclisten Onay Çıktı!

En Düşük İşçi Maaşı 35 Bin TL Oldu! Meclisten Onay Çıktı!
Emekli ve memur maaşlarına gelen zammın ardından asgari ücrete zam gelmezken, Edirne Büyükşehir Belediyesi de en düşük belediye personeli maaşının 35 bin TL olmasına karar verdi. İşte merak edilenler…

3 Temmuz’da açıklanan 6 aylık enflasyon rakamlarının ardından memur, emekli ve memur emeklisine enflasyon oranında zam yapılmıştı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den önce 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra da 12 bin 500 TL’ye yükseldi. Aynı zamanda, en düşük memur maaşı 32 bin 861 TL’den 39 bin 177 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı 14 bin 741 TL’den 17 bin 587 TL’ye çıktı.

Fakat, asgari ücrete zam gelmezken, milyonlarca asgari ücretli bu duruma tepki göstermiş ve hükümetten yeni zam talep etmişti. Ancak, gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gerek hükümet kanadından diğer yetkililer asgari ücrete ek zam yapılmayacağını ve yeni asgari ücretin bu yılın aralık ayında belli olarak Ocak 2025 itibarıyla geçerli olmaya başlayacağını açıklamıştı.

para-nedir-001.webp

EN DÜŞÜK BELEDİYE PERSONELİ MAAŞI 35 BİN TL OLDU

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, hükümetten gelen bu haberler nedeniyle hayal kırıklığına uğrarken, Edirne Belediyesi bünyesinde istihdam ettiği personellerine güzel bir haber vererek en düşük personel maaşının 35 bin TL’ye çıkardıklarını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, büyükşehir belediye meclisinde alınan kararla maaşlara zam yapıldığını açıkladı. Akın, "Temmuz ayından geçerli olmak üzere en düşük belediye personeli maaşımızı net 35 bin TL olarak belirledik. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.