Emekliye, Memura, Asgari Ücretliye ve Öğrenciye Yarın Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak!

Emekliye, Memura, Asgari Ücretliye ve Öğrenciye Yarın Toplu Taşıma Ücretsiz Olacak!
9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılının heyecanı sürerken, toplu taşımanın da bu kapsamda yarın ücretsiz olacağı açıkladı. Peki, toplu taşıma nerede ücretsiz olacak? İşte detaylar…

3 aylık yaz tatilinin ardından yarın 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı resmen başlayacak ve milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yeniden okula gitmeye başlayacak. Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise yaptığı açıklamada, yarın okulların açılması nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu.

9 Eylül Pazartesi günü İstanbul'da İBB'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamaya göre toplu taşıma ücretsiz olacak. Bu doğrultuda, İETT'ye bağlı otobüs, metrobüs, metro hatları saat 06.00 ile 16.00 arası ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul'da toplu taşıma kullanımı yarı yarıya düştü - Son Dakika Haberleri

İETT 1.716 EK SEFER YAPACAK

9 Eylül itibarıyla İETT de her gün 1.716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilecek. Bunun yanı sıra, 114 bin aracın bu önlemle beraber trafikten çekilmesi amaçlanıyor. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlarken, bu seferler ile beraber yaklaşık 500 bin yolcunun toplu ulaşımı kullanacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda, 433 bin taşıtın İstanbul trafiğine çıkmayacağı öngörülüyor.

Bunun yanı sıra, okulların açılmasıyla beraber ilk 48 saat okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacak. İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular bedava seyahat edecek.

Ek vapur seferleri düzenleyecek olan Şehir Hatları da, yaz tarifesinin sonlanmasıyla beraber kış tarifesine geçecek. Kış tarifesi 9 Eylül 2024 - 22 Haziran 2025 tarihlerinde geçerli olacak.