Emekliye Hastane ve Gıda Harcamalarında Yüzde 20 İndirim!

Emekliye Hastane ve Gıda Harcamalarında Yüzde 20 İndirim!
Emeklilere geçtiğimiz günlerde yapılan 2 bin 500 TL’lik maaş zammının ardından bir müjde de SGK’dan geldi. SGK İzmir İl Müdürlüğü, emeklilere birçok alanda yüzde 20’ye kadar indirim yapılacağını açıkladı. İşte merak edilenler…

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’den önce 12 bin 473 TL’ye ve daha sonra ise 12 bin 500 TL’ye yükselmesinin ardından milyonlarca emeklinin sırtındaki ekonomik yük bir nebze de olsa hafiflerken, emekliye destek kapsamında birçok il ve ilçe belediyesi de çeşitli uygulamalar hayata geçiriyor.

Bu kapsamda, bazı belediyeler emekliye toplu taşıma ve su faturasında indirim sağlarken, bazı belediyeler ise emekliye 5 bin TL alışveriş desteği veriyor. Bunun yanı sıra, emeklilere belediyeler tarafından düzenlenen destek kampanyasına SGK da katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, emeklilerin toplam yaşantısına destek vermek ve hayat standartlarını artırmak için çeşitli düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, İl Müdürlüğü ile çeşitli alanlardan meslek odaları, kuruluşlar ve şirketler arasında emeklilere indirim sağlanması için iş birliği oluşturuldu ve bu iş birliğinin yıl sonuna kadar devam edeceği öğrenildi.

Gıda, turizm, sağlık ve kişisel bakım gibi birçok sektörde hizmet veren toplam 1410 firma, emeklilere yüzde 20’ye varan indirim imkânı sunacak.

emekli-bin-tlye-bile-muhtac.webp

EMEKLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

SGK İl Müdürü Hidayet Baydilli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını Emekliler Yılı olarak ilan ettiğini anımsatarak, bu doğrultuda emeklilere ilişkin farklı destekler sağladıklarını ifade etti.

Baydilli, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: "Meslek odalarımız, özel hastanelerimiz ve diğer destekleyici kurumlarımızın katkılarıyla emeklilerimize yüzde 10 ila 20 oranında indirimler sağlanmıştır. Destekleri için tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız yıl sonuna kadar devam edecektir ve emeklilerimize daha iyi hizmet verebilmek için tüm çabamızı göstereceğiz. İş birliği içinde çalışarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz."