Emeklilere Sağlık, Gıda ve Kuaför İndirimi! SGK Az Önce Açıkladı!

Emeklilere Sağlık, Gıda ve Kuaför İndirimi! SGK Az Önce Açıkladı!
Milyonlarca emekli, 12 bin 500 TL’ye yükselen en düşük emekli maaşıyla nasıl geçeceğini düşünürken, SGK’dan müjdeli bir haber geldi. SGK, Kahramanmaraşlı emeklilerin hastane, gıda ve kuaför harcamalarında indirim uygulanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar…

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükselmesine rağmen artan hayat pahalılığı nedeniyle birçok emekli, nasıl geçineceğini ve ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünüyor. Bu kapsamda, birçok il ve ilçe belediyesi emeklilere destek paketleri açıklayarak emeklilerin sırtındaki ekonomik yükü hafifletmeyi hedefliyor.

Bazı belediyeler, emeklilere özel toplu taşıma ve su faturasında indirim sağlarken, bazı belediyelerde 5 bin TL’ye kadar alışveriş desteği veriyor. Bunun yanı sıra, Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) emeklilere çeşitli destek paketleri açıklıyor. Bu kapsamda, Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü de emeklilerin sağlık, gıda ve kuaför harcamalarında indirim uygulanacağını açıkladı.

emekli3.webp

EMEKLİLERE YÜZDE 25’E VARAN İNDİRİM HAKKI

Buna göre, Özel Sular Akademi Hastanesi, Özel Elbistan Yaşam Hastanesi, Özel Markasi Hastanesi ile yüzde 20 ve Özel Marash Life Hastanesi ile yüzde 10 oranında indirim sözleşmesi imzalandı. Sağlık hizmetlerinin yanında gıda harcamalarında da emeklilere indirim uygulanacağı ve bu doğrultuda, Kahramanmaraş’ın önde gelen marketlerinden; Akmansoy Market, Lider Market ve Ayranpınar Marketleri’nin tüm şubelerinde geçerli olacak yüzde 5 indirimin geçerli olacağı ifade edildi.

Emeklilerin kişisel bakım sektörü de yapacağı harcamalarda da indirim uygulaması hayata geçerken, Kahramanmaraş Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Odası’yla da indirim anlaşması imzalandı. Buna göre, Kahramanmaraş’ta ikamet eden emekliler, kuaförlerde aldıkları hizmetlerden yüzde 25 oranında indirimden kazanacak.