Emeklilere Kara Haber! Emekli Maaşları Kesiliyor!

Emeklilere Kara Haber! Emekli Maaşları Kesiliyor!
Emeklilerin hesaplarına yatırılan ödemelerin devam etmesi için belirli zamanlarda beyanname verilmesi gerektiği, ancak beyanname vermeyen emeklilerin maaşlarının kesileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar…

En düşük emekli maaşlarının 12 bin 500 TL’ye çıkmasının ardından emekliler biraz olsun rahat nefes alırken, şimdi de beyanname vermeyen emeklilerin maaşlarının kesilebileceği ifade edildi. Bu kapsamda, emekli maaşı alan vatandaşların belirli aralıklarla beyanname vermesi gerektiği ancak beyanname vermeyen emeklilerin maaşlarını kesilebileceği öğrenildi. Söz konusu beyanname, emeklinin gelir durumunu ve diğer hak sahipliklerini kontrol altında almak için veriliyor. Fakat, bazı emekliler beyanname vermeyi ihmal edebiliyor ve bu nedenle, maaşların kesinti yaşanabiliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan uzmanlar, emeklilere zaman zaman uyarı yaparken, sürecin de dikkatli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Emekli vatandaşlar, beyannamelerini e-Devlet’ten veya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şubelerinden verebiliyor. E-Devlet’ten gerçekleştirilen beyanname verme işlemlerde, kimlik doğrulamasının ardından gerekli adımlar bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Beyanname konusunda talep edilen belgeler ise sistemden ya da ilgili şubelerden alınabiliyor. Beyanname verme süresi genel olarak birkaç ayla sınırlı olduğu için emeklilerin bu sürede beyanname vermeleri gerekiyor.

thumbs-b-c-5153264c790bb2ad8dd49a63fb21581f.jpg

UZMANLARDAN EMEKLİLERE UYARI

Maaş kesintisi yaşamak istemeyen emeklilerin, beyannamelerini zamanında vermeleri gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi durumunda ise emekli aylıklarında kesintiler meydana gelebiliyor ve bu durum emeklilerin ekonomik olarak zor duruma sokabiliyor. Uzmanlar ise bu kapsamda emeklilerin, gelirlerinin kesintiye uğramaması için belirtilen sürede beyannamelerini vermeleri oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Beyannameyi zamanında vermeyen emekliler, maaşlarını alamama tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Bu yüzden, emeklilerin beyannameyi zamanında vermeleri ve bu süreci dikkatle takip etmeleri büyük önem taşıyor.