Dünyanın En Büyük Otomobil Üreticilerinden Biri Fabrikalarını Kapatıyor!

Dünyanın En Büyük Otomobil Üreticilerinden Biri Fabrikalarını Kapatıyor!
Dünya devi otomobil üreticilerinden Honda, Çin’deki fabrikalarını kapatmaya karar verdi. Buna göre, Honda’nın Çin’deki yıllık araç üretimi 1.49 milyondan 1 milyona düşecek. İşte detaylar…

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ve Türkiye’de de hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan Honda, Çin’deki yakıtlı araç üretim kapasitesini azalmaya ve bu kapsamda, birçok fabrikasını kapatmaya karar verdi.

Honda, üretimi düşürmek amacıyla Çin’İn Guangdong ve Hubei eyaletlerindeki fabrikalarından ikisini kapatma ya da üretimi tamamen durdurma kararını aldıklarını duyurdu. Bu gelişme, şirketin Çin pazarında meydana gelen zorluklara karşılık aldığı tedbirlerden biri olarak ön plana çıktı.

honda.jpg

ARAÇ ÜRETİMİ 1.49 MİLYONDAN 1 MİLYONA DÜŞECEK

Şirketin kamuoyuyla paylaştığı planlarına göre, Guangdong’daki fabrika ekimde kapatılacak ve Hubei’deki fabrika ise kasım itibarıyla üretimi tümüyle durduracak. Bu gelişmeler, Honda’nın Çin’deki toplam üretim kapasitesini yaklaşık 3’te 1 oranında düşürerek yıllık araç üretimi 1.49 milyondan 1 milyona indirecek.

Japon üreticileri arasında, Honda’nın aldığı bu kararın Çin’deki en büyük üretim düşürme adımı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan, Honda ve Nissan’ın aldığı ortaklık kararının ardından Mitsubishi de üçüncü ortak olmak için Honda ve Nissan’a teklif götürdü. Honda ve Nissan’ın ortaklığı, otomobil içi yazılımları ve elektrikli otomobil üretimine özel parçaları içeriyor. Mitsubishi'nin bu ortaklığa dahil edilebileceği düşünülüyor. Çünkü Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı gereği, Nissan'ın Mitsubishi'de yüzde 34'lük hissesi bulunuyor.