Dünyanın En Büyük Giyim Şirketlerinden Biri Resmen İflas Etti!

Dünyanın En Büyük Giyim Şirketlerinden Biri Resmen İflas Etti!
Dünyanın en büyük giyim firmalarından Score, resmen iflas ettiğini açıkladı. Hollanda merkezli şirketin 50 mağazası ve toplam 450 çalışanı bulunuyordu. İşte merak edilenler…

Kot pantolonu konusunda öncü firmalardan biri olan Score, resmen iflas etti. Hollanda'da 50 şubesi bulunan şirketin ürünleri Türkiye'de de e-ticaret siteleri vasıtasıyla satılıyor. Şirketin iflasını Hollanda’nın Zutphen kentindeki bir mahkeme ilan etti.

50 mağazası ve 450 kişi personeli bulunan Score, Girişimci Jan Peters tarafından 1981’de Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde ilk mağazasını açmış ve 43 yıl boyunca faaliyet göstermişti.

Takipli İflas Nedir?

CARPETRİGHT LİMİTED DE İFLAS ETTİ

Öte yandan, bir iflas haberi daha İngiltere’den geldi. İngiltere’de 1988’den bugüne kadar faaliyetlerine devam eden perakende markası Carpetright Limited iflas ettiğini açıkladı. Carpetright geride kalan son fiziki mağazalarını ve çevrim içi alışveriş sitesini de kapattı.

vrt.be’de yer alan habere görei Carpetright’ın İngiltere'deki ana şirketi yaz aylarının başında çeşitli zorluklarla karşılaştı. Firma devralınsa da İngiltere'deki yüzlerce mağaza kapanmak zorunda kaldı ve bu nedenle binden fazla personelin işi tehlikeye girdi.