Doğal Gazın Yüzde 20’si İçin Yeni Dönem! Bakan Bayraktar Açıkladı!

Doğal Gazın Yüzde 20’si İçin Yeni Dönem! Bakan Bayraktar Açıkladı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 5 yıl içinde yıllık kullanılan doğal gazın yüzde 20'sinin depolanacağını açıkladı. İşte detaylar…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) 50’nci Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'nde bir konuşma yaptı.Türkiye'nin doğal gaz ve boru hatları konusundaki çalışmalarına yönelik açıklamalar yapan Baka Bayraktar,BOTAŞ'ın Irak ham petrolünü İskenderun Körfezi'ne taşımak için 15 Ağustos 1974 tarihinde kurulduğunu ve Ceyhan-Kırıkkale, Batman-Dörtyol, Dörtyol-Ceyhan Ham Petrol Boru Hatları ile ham petrol taşıma işlemlerine devam ettiğini söyledi.

Bakan Bayraktar, "Bunun yanı sıra, Hazar Bölgesi'nde üretilen petrolü, dünya pazarlarına ulaştırmak üzere inşa edilen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hattında da görev üstlendi. Toplam uzunluğu 3 bin 382 kilometre olan boru hatlarıyla bugüne kadar yaklaşık 14,5 milyar varil petrol taşındı" dedi.

img-3698.jpeg

DOĞAL GAZIN YÜZDE 20’Sİ DEPOLANACAK

Bayraktar, BOTAŞ'ın 1986 yılı itibarıyla doğal gazın ticareti ve taşımacılığına başladığının altını çizerek, BOTAŞ aracılığıyla 2018 yılında uygulanmaya başlanan TANAP projesi ile beraber Türkiye'ye 28,5 milyar metreküp, TürkAkım projesiyle de 2020 yılı başından itibaren Rusya'dan yaklaşık 40 milyar metreküp gaz arzı sağlandığını ifade etti.

Bakan Bayraktar, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: Türkiye bugün 4,6 milyar metreküpü Silivri, 1,2 milyar metreküpü Tuz Gölü depolama tesisinde olmak üzere 5,8 milyar metreküp depolama kapasitesine sahip. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ülkemizde toplam 12 milyar metreküplük bir depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sayede ülkemizin yıllık kullandığı doğal gazın yüzde 20'sini depolar hale geleceğiz.”