Doğal Gaza Yüzde 70 İndirim Geliyor!

Doğal Gaza Yüzde 70 İndirim Geliyor!
Geçtiğimiz ay doğal gaza gelen yüzde 38 oranındaki zam nedeniyle vatandaşlar özellikle kış aylarında doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünürken, yeni geliştirilen bir sistemle doğal gaz tüketiminde yüzde 70 tasarruf edileceği öğrenildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, (EPDK) geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla doğal gaza yüzde 38 zam yapıldığını ve zamlı tarifelerin 1 Ağustos itibarıyla geçerli olduğunu duyurmuştu. Doğal gaza gelen dev zam nedeniyle vatandaşlar da özellikle kış aylarında doğal gaz faturalarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünmeye başlamıştı.

Bu kapsamda, vatandaşlara müjdeli bir haber verilerek yeni geliştirilen bir sistem sayesinde doğal gaz tüketiminden yüzde 70’e kadar tasarruf edileceği öğrenildi. Tokat'ta geliştirilen söz konusu sistem, özel bir boya yardımıyla elektrik enerjisini ısıya dönüştürüyor. Geleneksel kombi sistemlerinin yerini almasının beklendiği bu teknoloji, bir yandan ekonomik ve bir yandan da çevre dostu bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Sistemin maliyeti ise yaklaşık 5 bin TL olarak belirlendi.

1533113.webp

DOĞAL GAZ FATURALARINDA YÜZDE 70’E KADAR TASARRUF SAĞLAYACAK

Doğal gaz faturalarında yüzde 70’e varan tasarruf sağlamayan söz konusu teknoloji, elektrik enerjisini etkili bir şekilde ısıya dönüştürerek evlerde, bahçelerde ve seralarda etkili bir ısınma sağlıyor. Yenilikçi boya sistemi, laminat, fayans ve patlatma taş gibi pek çok yüzeye uygulanabiliyor ve hem düşük watt tüketimiyle hem de çevreci özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan 33 yaşındaki girişimci Gamze Vural, şu ifadeleri kullandı: "Doğal gaz bulunmayan bölgelerde kömür kullanımından memnun olmayan kişiler için etkili bir alternatif geliştirdik. Isı boyaları kullanarak elektrik enerjisini anında ısıya dönüştürebiliyoruz. Bu teknoloji, doğal gazın olmadığı yerlerde etkili bir çözüm sunuyor ve mevcut peteklere ek olarak soğuk kalan odalarda da kullanılabilir."