Doğal Gaza Yeni Zam! Enerji Şirketi Resmen Açıkladı!

Doğal Gaza Yeni Zam! Enerji Şirketi Resmen Açıkladı!
Rus enerji şirketi Gazprom, doğal gaz ve sıvılaştırılmış hali LNG fiyatlarının daha da artabileceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan analistler, “doğal gaz fiyatlarındaki artma eğilimi sürüyor” dedi. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Gazprom'un Temsilcisi Sergey Kupriyanov, Rusya’nın Suca bölgesinde Ukrayna’yla meydana gelen çatışmaların doğal gaz ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) fiyatlarında yükselişe sebep olduğunu ifade ederek, "Analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyor" şeklinde konuştu.

Kupriyanov, ölçüm istasyonunun yer aldığı Suca şehrinde Ukrayna’yla meydana gelen çatışmalardan sonra doğal gaz sektörüne yönelik açıklama yaptı. Doğal gaz spot fiyatlarının 9 Ağustos tarihinde rekor kırdığına vurgu yapan Kupriyanov, "Suca’daki gelişmeler, doğal gaz ve LNG fiyatlarında sert yükselişe yol açtı ve henüz yaz mevsimindeyiz. Şu soru akla geliyor; bundan kim çıkar sağlıyor?" diye sordu.

dogal-gaz1.jpeg

ANALİSTLER DOĞAL GAZ FİYATLARININ ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

Kupriyanov, Norveç’in doğal gaz tesislerinde planlanan bakım çalışmalarının da büyük bir etken olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Analistlere göre bu çalışmalarda geçen yıl olduğu gibi gecikmeler yaşanabilir. Ayrıca, analistler, gaz fiyatlarındaki yükseliş eğiliminin devam edeceğini düşünüyor.”

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Rusya Maliye Bakanlığı, petrol ve doğal gazdan elde edilen bütçe gelirlerinin Ocak-Temmuz 2024 döneminde geçen yılın aynı dönemine nazaran yüzde 61,6 oranında yükselişe geçerek 6,8 trilyon rubleye (yaklaşık 79,3 milyar dolar) tırmandığını duyurmuştu.