Doğal Gaz Faturasında İndirim!

Doğal Gaz Faturasında İndirim!
Havaların serinlemesiyle beraber milyonlarca vatandaş, doğal gaz desteği için araştırmalar yaparken, uzmanlar tarafından belirtilen yöntemlerle doğal gazdan yarı yarıya tasarruf edilebileceği öğrenildi. İşte o yöntemler…

Özellikle ülkenin doğu illerinde eylül ayı itibarıyla hava sıcaklıklarının düşmesi ve doğal gaz kullanımının artması nedeniyle doğal gaz faturaları da yüksek gelmeye başlayacak. Bu nedenle, eylül ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar da ilerleyen günlerde doğal gaz kullanımının artacak olması nedeniyle doğal gaz desteğini araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda “Doğal Gaz Tüketim Desteği” adı altında ihtiyaç sahiplerine doğal gaz yardımı yaparken, uzmanlar da doğal gaz yardımı alamayan vatandaşların çeşitli yöntemlerle doğal gaz tasarrufu yapabileceklerini ve bu sayede, doğal gaz faturalarının da yarı yarıya düşeceğini ifade etti.

para-fatura.webp

DOĞAL GAZDAN TASARRUF YÖNTEMLERİ

Uzmanlar, doğal gaz tüketiminden tasarruf etme yöntemlerini paylaştı. Buna göre, bu yöntemler şöyle:

Kaloriferin kapatılması: İşleme başlamadan önce kombiyi kapatın ve peteklerin soğuduğundan emin olun.

Petek kapağının çıkarılması: Peteğin üst kapağını dikkatli bir şekilde çıkarın ve altına örtü serin.

Süpürge ile temizlik: Elektrikli süpürge ile peteklerin içinin temizlenmesinin ardından sabunlu su ve sünger yardımıyla silin.

Paslanmış peteklerin temizliği: Paslanmış petekleri banyoya taşıyıp yüksek basınçlı suyla temizleyin.

Sararmış petekler için boyama: Temizleme işleminin ardından petekleri boyayarak eski parlaklıklarına kavuşturun.

Uzmanlar, bu basit yöntemler sayesinde özellikle kış aylarında doğal gaz tüketiminden büyük oranda tasarruf edilebileceğini ve bu sayede, doğal gaz faturalarının da yarı yarıya düşebileceğini belirtiyor.