Diyanet İşleri Başkanlığı 49 Bin 529 TL Maaşla Personel Alımı Eylül 2024!

Diyanet İşleri Başkanlığı 49 Bin 529 TL Maaşla Personel Alımı Eylül 2024!
Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek amacıyla 49 bin 529 TL’ye kadar maaş alacak personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, başvuru şartları neler, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar…

Bünyesindeki açığı kapatmak üzere yeni personel alımları yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, yaptığı yeni duyuruyla 49 bin 529 TL’ye kadar maaş alacak personel alacağını paylaştı. Diyanet, başvuruların bugün (2 Eylül) başladığını ve 13 Eylül’e kadar devam edeceğini duyurdu. Diyanet bünyesinde görev almak isteyen adaylar, müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) üzerinden çevrim içi olarak yapabilecek.

Diyanet bünyesinde görev alacak personeller, 46 bin 372 lira maaş alacak. Bunun yanı sıra, 641 lira sendika aidatı, 453 lira, 1 çocuk yardımı olarak ve 2 bin 063 lira ise eş yardımı yapılacak. Bu ödemelerle beraber maaşlar artacak ve bir personel ortalama 49 bin 529 bin liraya kadar maaş alabilecek.

ssss.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde istihdam edeceği adaylar için aranan başvuru şartlarını açıkladı. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Kamu personeli alımı için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan genel koşulları sağlaması,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması,

Daha önce 2 defa gerçekleştirilen yarışma sınavlarında başarısız olmamış olması,

2023-2024 KPSS'den en az 60 puan almış olması,

Adayların en az 4 senelik dini yükseköğrenim mezunu olması.

Bunun yanı sıra, 2 Eylül’de başlayıp 13 Eylül’de sona erecek olan ve DİBBYS üzerinden müracaatların gerçekleştirileceği personel alımı için 330 TL sınav başvuru ücreti ödenmesi gerekecek. Söz konusu ödeme de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden gerçekleştirilecek.