Dar Gelirli Öğrencilere Aylık 3 Bin TL Destek Verilecek!

Dar Gelirli Öğrencilere Aylık 3 Bin TL Destek Verilecek!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala birçok kurum ve vakıf tarafından öğrencilere burs müjdesi verilirken, bir vakıf daha öğrencilere 3 bin liraya kadar burs desteği vereceğini açıkladı. İşte merak edilenler…

İstanbul Sanayi Odası üyelerince kurulan İstanbul Sanayi Odası Vakfı, (İSOV) İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ kentlerinde üniversitelerin mühendislik fakültelerinde eğitim alan öğrencilere burs vereceğini duyurdu.

Burs müracaatı konusunda adayların akademik başarı durumları, staj ve istihdam için ise yetenek ve potansiyelleri göz önünde bulundurulacak. 2024-2025 öğrenim yılı kapsamında burs almaya hak kazanacak öğrenciler, ekim ayının ortasına kadar açıklanacak.

İSOV tarafından başlatılan burs programı, Türkiye'nin mühendislik alanında ihtiyacı olan kalifiye insan kaynağının oluşturulmasını hedefliyor. İSOV'dan burs almak isteyen öğrenciler, 1-30 Eylül tarihleri arasında İSOV’un resmi internet sayfasından müracaat edebilecek.

thumbs-b-c-c6ff9bca4b9982a5663e7600565b227e.jpg

TOBB VE ETÜ’DEN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Bunun yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ETÜ tarafından başlatılan iş dünyası-üniversite iş birliğini somut hale getiren ortak eğitim projesi kapsamında da TOBB ETÜ öğrencileri, yurt içi ve yurt dışında çeşitli şirket ve kurumlarda çalışarak bir seneye yakın iş tecrübesiyle mezun olacak.

Bu kapsamda, "İş Dünyası Burs Programı" ile ekonomik desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerinin eğitimine de destek verilecek.

TOBB ETÜ tarafından uygulanan ve halihazırda müracaatı biten "Destek Bursu Programı" doğrultusunda bursiyerler, öğrenim ücretinin tamamından veya bir bölümünden, öğrencinin Ankara ili dışında ikamet etmesi durumunda konukevi tutarının bir bölümünden ya da tamamından muaf olma ve aylık 3 bin TL’ye kadar burs desteği alma imkânına kavuşuyor.