Dana, İnek ve Düve Kesim Fiyatına Zam!

Dana, İnek ve Düve Kesim Fiyatına Zam!
Karkas kesim fiyatı artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği; dana, inek ve düve fiyatlarına 20 TL zam yaptı. Peki, kesim fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar…

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre; dana, inek ve düve kesim fiyatlarına zam yapıldı. Fiyatı 20 lira artan kesim ücretlerinin ardından yeni fiyatlar merak konusu oldu.

Birlik tarafından kamuoyuyla paylaşılan kesim fiyatı listesine göre, 199 kg altı inek kesim fiyatı bu hafta 220 lira olarak gerçekleşirken, aynı kilodaki inek kesim fiyatı geçen hafta 200 lira olarak açıklanmıştı.

Yine 199 kg altı düve kesim fiyatı da 275 lira olarak kayıtlara geçti. Geçen hafta 199 kg altı düve kesim fiyatı 255 liraolmuştu.

Bunun yanı sıra, birlik tarafından paylaşılan kesim fiyatlarında bu hafta 249 kg altı dana Holstein ırkı kesim fiyatı 285 lira olarak gerçekleşirken, geçen hafta aynı danaya 265 liradan kesim işlemi uygulanmıştı. 249 kg altı diğer dana ırkların kesim fiyatı da 310 lira olarak kayıtlara geçti.

img-3803.jpeg

UKON KIRMIZI ET KESİM FİYATLARI BELLİ OLDU

Öte yandan, Ulusal Et Konseyi (UKON) 15 Ağustos haftasına ait dana ve kuzu kesim fiyatlarını paylaştı. Dana kesim fiyatı Türkiye ortalaması 330 lira olarak kayıtlara geçerken, kuzu kesim fiyatı da 366 lira olarak gerçekleşti.

UKON, önceki hafta kesim fiyatları listesini paylaşmazken, 3 Ağustos tarihli haftaya ilişkin kesim fiyatlarında dana kesim fiyatı 298 TL, kuzu kesim fiyatı da 350 TL olmasına karar verdi. Buna göre, et kesim fiyatının iki haftada yükseldiği gözlemlenirken, dana kesim fiyatı 32 TL’ye, kuzu kesim fiyatı da 16 TL’ye çıktı.