Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dar Gelirlilere Yakacak Yardımı Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dar Gelirlilere Yakacak Yardımı Müjdesi!
İhtiyaç sahiplerine nakdi ve ayni destek sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu destekler kapsamında yakacak yardımı da yapıyor. Peki, yakacak yardımının şartları neler, başvurular nereye yapılacak? İşte detaylar…

Genç-yaşlı, kadın-erkek demeden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli her vatandaşla sosyal yardım programları çerçevesinde çeşitli yardımlar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yardımlarla sayesinde ihtiyaç sahiplerinin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

Özellikle eylül ayının gelmesiyle beraber yakacak yardımı almak için araştırmalarına hız veren dar gelirlilere bakanlıktan müjde geldi. Bu kapsamda, bakanlık, dar gelirli hanelere yakacak yardımı yapacağını açıkladı.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bakanlığın sağladığı yakacak yardımına 3294 sayılı Kanun çerçevesinde sosyal güvencesi olmayan dar gelirliler ya da sosyal güvencesi olsa da hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’den az olan haneler başvuru yapabilecek. Bu kapsamda, bu tutar 5 bin 667 TL’ye tekabül ediyor.

Yakacak yardımı için dar gelirlilerin ikamet ettiği il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) giderek kimlikle başvurmak yeterli olacak.

Yakacak yardımı uygulaması Resmî Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına istinaden gerçekleşecek. Şehirlerin sevkiyat programı, ilgili Cumhurbaşkanı Kararı ekim ayındaki dağıtım takvimine uygun yapılacak ve planlamalar kış ayı gelmeden kömür teslimatlarının tamamlanmasını sağlayacak biçimde gerçekleşecek.

Yakacak yardımı doğrultusunda il ve ilçelerde dağıtımı gerçekleşecek kömür miktarını ve aile başı ne kadar kömür dağıtılacağı konusu ise Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek. Bu nedenle, her bölgeye dağıtılacak kömür miktarları farklılık gösterebilecek.

Yakacak yardımıyla alınan yakacakların yetmediği durumlarda hak sahipleri yeniden SYDV’ye başvuru yapabilecek. Fakat, SYDV tarafından bir aileye dağıtılacak kömür miktarı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen hane başına düşen kömür miktarını geçmeyecek.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ