Cumhurbaşkanı Erdoğan Elektrik Yardımı İçin Onay Verdi! Bakanlık Elektrik Yardımı Yapacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elektrik Yardımı İçin Onay Verdi! Bakanlık Elektrik Yardımı Yapacak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımlar yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onay vermesiyle beraber dar gelirlilere elektrik yardımı yapılacağını açıkladı. İşte yardımın detayları…

Başta yaşlılar, engelliler ve eşi vefat etmiş kadınlar olmak üzere gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her kesimden vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yaparak bu kişilerin sosyal yaşama etkin bir şekilde katılım sağlamasını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik fatura yardımı da yapacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay verdiği yardım kapsamına bakanlık tarafından dar gelirli hanelere aylık elektrik tüketim desteği verilecek. Elektrik tüketim desteği, 3294 ve 2022 sayılı yasalar doğrultusundaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan dar gelirli aileleri kapsayan bir yardım programı olarak biliniyor.

Bu para yardımından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından 3294 sayılı SYD Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında yasa doğrultusunda; düzenli merkezi yardım ve maaşlara (Eşi Hayatını Kaybetmiş Kadınlara İlişkin Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı) yönelik hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği süren aileler yararlanabilecek.

Şartları sağlayan vatandaşlar, başvuru için herhangi bir kuruma müracaat etmesine gerek kalmayacak. İhtiyaç sahiplerinin kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterli olacak. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı kanun doğrultusunda maaş almaya yönelik verilmiş hak sahipliği kararı süren ailelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanacak.

thumbs-b-c-07db31348d1b87fadf5ea2fca26707a4.jpg

KİMLER NE KADAR ÖDEME ALACAK?

Elektrik tüketim desteği kapsamında hak sahibi hanelere aylık olarak ödenecek yardım tutarları şu şekilde:

•1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (155,43 lira)
•3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (207,23 lira)
•4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (259,04 lira)
•5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (310,85 lira)
• Kronik hastaların bulunduğu hanelerde hasta başına aylık 150 kWh (310,85 lira)

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ