Çiftçilere Mazot Desteği Müjdesi!

Çiftçilere Mazot Desteği Müjdesi!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Gaziantepli çiftçilere müjdeli bir haber verildi. Bu kapsamda, çiftçilere mazot desteğinin erken bir tarihe alınmasına karar verildi. İşte detaylar…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantepli üreticilere destek olmak amacıyla 2022’de başlayan mazot desteğine devam ediyor. Çiftçilerin oldukça memnun olduğu söz konusu uygulama, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çiftçilerle bir araya gelerek yaptığı istişarelerde gelen istekler kapsamında erken tarihte başlayacak.

Bu kapsamda, mazot desteğini için belirlenen ocak ayı, daha erken bir tarihe alınarak ekim ayında ödenmesine karar verildi. Türkiye’de ilk kez Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı Çiftçi Kart sayesinde yaklaşık 42 bin çiftçinin faydalandığı akaryakıt desteğinde yüzde 100 hibeli olarak şu ana kadar 8 milyon 432 bin 925 litre mazot dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, belediyeyle Türkiye Petrolleri arasında gerçekleştirilen protokol doğrultusunda çiftçi kart sahibi tüm çiftçilere mazot alımlarında yüzde 6 oranında indirim imkânı sunuldu.

thumbs-b-c-d579fe8095fbc06657cd3f22f2594643.jpg

ÇİFTÇİ KART İLE MAZOT DAĞITIMINA BAŞLANACAK

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Fatma Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Çiftçilerimiz ziyaretlerimizde mazot desteğini sürdürmemizi istediler ama dağıtım tarihini öne alınmasını talep ettiler. Bu talepler doğrultusunda arkadaşlarıma talimat verdim. Çiftçi Kartımız ile mazot dağıtımına başlayacağız. Geçen yıl ocak ayında mazotu dağıtmıştık bu yıl eylül ortası ekim ayının başında talepler doğrultusunda beklemeden mazotu dağıtıyoruz.”