Çiftçilere 10 Bin TL Destek Ödemesi! Ağustosta Hesaplara Yatacak!

Çiftçilere 10 Bin TL Destek Ödemesi! Ağustosta Hesaplara Yatacak!
ÇAYKUR, çay üreticilerine müjdeli bir haber vererek organik yaş çay üretiminde dekar başına 10 bin TL destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Buna göre, ödemeler üreticilere 2 taksit halinde ödenecek. İşte merak edilenler…

ÇAYKUR, organik yaş çay üretimini destekleme konusunda önemli bir adım attı. Firma, bu yıl itibarıyla, üreticilere sağlanan teşviklerin kilogram başına değil, yetiştirilen alanın büyüklüğüne göre verileceğini paylaştı. Söz konusu düzenlemeyle beraber üretim süreçlerinin kalitesinin artırılması ve daha sürdürülebilir bir çay tarımının desteklenmesi amaçlanıyor. Şirket, bu gelişmenin, organik çay üretiminin genel sağlığını ve verimliliğini yükselteceğini ve bu alanda yeni bir dönemin başlangıcı olacağını duyurdu.

turklirasi.jpg

İLK ÖDEMELER AĞUSTOSTA

Bunun yanı sıra, organik yaş çay üreticileri için 2024 yılı destekleme ödemeleri de belli oldu. Buna göre, çiftçilere dekar başına 10 bin TL destek ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemelerin ilk kısmı ağustos ayında diğer kısmı ise kasımda çiftçilerin hesaplarına aktarılacak. Söz konusu nakdi yardım ödemeleri, artık alan bazlı hesaplamalarla devam ettirilecek. Alınan bu karar, çay üreticilerini oldukça sevindirirken, piyasadaki sürdürülebilirliğin artırılmasına katkı verecek bir gelişme olarak nitelendiriliyor.