Çalışma Bakanlığı ve SGK’dan O Desteklere Yüzde 40 Zam!

Çalışma Bakanlığı ve SGK’dan O Desteklere Yüzde 40 Zam!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK vasıtasıyla sağlanan desteklere yüzde 40 zam yapıldığını açıkladı. Peki, hangi destekler zamlandı? İşte ayrıntılar…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) her kesimden vatandaşa yönelik destekler devam ediyor. SGK, geçtiğimiz günlerde emeklilere özel yeni bir internet sitesinin hazırlandığını ve bu internet sitesinde giriş yaparak kaydolan emeklilerin birçok alanda indirim kazanacağını açıklamıştı.

Bakanlık, yine SGK vasıtasıyla bazı ödemelere yüzde 40 zam yapıldığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 684 tıbbi malzeme için yapılacak ödemelerin yüzde 40 artırıldığını açıkladı. Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de düzenleme gerçekleştirildiğini açıklayan Bakan Işıkhan, toplam 1 milyar 975 milyon TL’lik iyileştirmeye gidildiğini paylaştı.

Bakan Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'deki düzenlemelerle 1 milyar 975 milyon TL tutarında iyileştirme yaptıklarını söyledi.

sgk-a-1971273.jpg

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Bakan Işıkhan, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan tebliğe yönelik sosyal medya hesabından yaptığı konuya ilişkin paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"684 adet tıbbi malzemenin Sosyal Güvenlik Kurumumuzca ödenen fiyatını yüzde 40 oranında artırdık. Ayrıca, protein metabolizması bozuklukları, çölyak hastalığı ve kseroderma pigmentosum (XP) ile albinizm tedavisinde kullanılan güneşten koruyucu kremler için ödenen aylık nakdi tutarda da yüzde 40 oranında artış sağladık. Yapılan düzenlemeyle 1 milyar 975 milyon lira tutarında iyileştirme sağlıyoruz."

Bakanlık, söz konusu zamla beraber dar gelirli vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi ve bu kişilerin sağlık alanındaki hizmetlere daha kolay bir şekilde erişmesini hedefliyor.