Çalışanlara Yüzde 25 Zam! Zamlı Maaşlar Ekim Ayında Hesaplara Yatacak!

Çalışanlara Yüzde 25 Zam! Zamlı Maaşlar Ekim Ayında Hesaplara Yatacak!
Asgari ücrete temmuz ayında ek zam gelmemesinin ardından birçok şirketle beraber bankalar da personel maaşlarına zam yaptı. Bu kapsamda, Şekerbank da çalışanlarının maaşlarına yüzde 25’e kadar zam yapma kararı aldı. İşte ayrıntılar…

3 Temmuz tarihinde açıklanan yılın ilk altı aylık enflasyon oranlarının ardından milyonlarca memur ve emeklinin maaşına zam gelirken, asgari ücretli çalışanlara herhangi bir zam yapılmadı. Bu nedenle, milyonlarca asgari ücretli çalışan hükümete tepki gösterirken, hükümet kanadında da yapılan açıklamada asgari ücrete sadece yıl sonunda zam yapılacağı belirtildi.

Bunun üzerine yüksek enflasyon ve TL’nin değer kaybı nedeniyle maaşları günden güne eriyen ve geçinmekte zorlanan asgari ücretli çalışanları bazı şirketler ek zam yapmaya karar verdi. Bu kapsamda, birçok banka çalışanlarına yüzde 30’a varan oranlarda zam yaparken, bir zam oranı da Şekerbank’tan geldi.

Bankalar Dünyası’nın haberine göre Şekerbank, çalışanlarına yüzde 25’e kadar zam yapma kararı aldı. Şekerbank, personelinin performansına göre yüzde 5-25 arasında değişen zam yaparken, ortalama zam oranı ise yüzde 15 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu zam oranlarının eylül ayı itibarıyla geçerli olacağı zam farkının ise ekimde hesaplara aktarılacağı öğrenildi.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf-001.webp

HANGİ BANKA, NE KADAR ZAM YAPTI?

Öte yandan, hangi bankanın personel maaşlarına yüzde kaç ek zam yaptığı da merak konusu oldu. Buna göre, personel maaşlarına zam yapan bankalar ve zam oranları şu şekilde:

Denizbank: Yüzde 20

Kuveyt Türk: Yüzde 15-20

Vakıf Katılım: Yüzde 17

Emlak Katılım: Yüzde 17

Halkbank: Yüzde 17

Vakıfbank: Yüzde 28,8

Yapı Kredi: Yüzde 27,7

Anadolu Bank: Yüzde 30