Çalışanlara Para Yardımı Müjdesi! 9 Bin 844 TL Ek Ödeme Yapılacak!

Çalışanlara Para Yardımı Müjdesi! 9 Bin 844 TL Ek Ödeme Yapılacak!
Millî Eğitim Bakanlığı, bünyesinde görev alan öğretmenlere ek görev verileceğini ve bu görevler kapsamında öğretmenlere 9 bin 844 TL ek ödeme yapılacağını açıkladı. İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) öğretmenlere müjdeli bir haber geldi. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK), FATİH Projesi kapsamında eğitim kurumlarında Bilişim Teknolojileri (BT) rehber öğretmeni olarak görev alacak öğretmenler için başvuru alımlarına başladı. Söz konusu poje, öğretmenlere dijital dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlenme olanağı verirken, aylık 9 bin 844 lira ek ödeme imkânı da tanıyor.

FATİH Projesi, ülke çapındaki eğitim kurumlarında teknolojinin daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak için start verilen bir proje olarak biliniyor. Bu projeyle beraber eğitim kurumlarında bilişim altyapısının güçlendirilmesini amaçlanıyor. Bu doğrultuda, BT rehber öğretmenlerine, eğitim kurumlarının teknoloji kullanımını yönlendirmek ve geliştirmek için görev verilecek.

thumbs-b-c-c6ff9bca4b9982a5663e7600565b227e.jpg

ÖĞRETMENLER AYLIK 9 BİN 844 TL EK ÖDEME ALACAK

Özellikle proje doğrultusunda birinci faz eğitim kurumlarında söz konusu görevlendirmelere öncelik verilecek. Birinci faz, proje kapsamında yer alan eğitim kurumlarında etkileşimli tahtalar, ağ altyapısı ve internet bağlantısı gibi teknolojik donanımların inşa edilmesini içerecek. BT rehber öğretmenlerinin görev almasıyla beraber, ilgili eğitim kurumlarında teknoloji kullanımının daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor.

BT rehber öğretmeni olarak görevlendirilmek istenen öğretmenlerin, müracaatlarını bağlı oldukları eğitim kurumlarına yapmaları gerekecek. Öğretmenlerin istekleri, okul yönetimlerince Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nden (EBYS) ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerine iletilecek.

BT rehber öğretmeni olarak görev yapacak öğretmenler, önemli bir sorumluluk üstlenecek olmasının aynı zamanda yanı sıra, ek kazanç olanağı da sunulacak. Bu kapsamda, öğretmenlere haftalık 18 saat ek ders ücreti, 3 saat nöbet ücreti ve 2 saat öğrenci kişilik hizmetleri ücreti olmak üzere toplamda 23 saatlik ek ders ücreti ödenecek ve böylece öğretmenler, aylık 9 bin 844 lira ek ödeme almış olacak.