Çalışana Günlük 150 TL Yemek Ücreti Müjdesi!

Çalışana Günlük 150 TL Yemek Ücreti Müjdesi!
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan öğretmenlere günlük 150 TL yemek ücreti verileceği iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre, bakanlığın konuya ilişkin çalışmalara başladığı ifade edildi. İşte ayrıntılar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki kadrolu öğretmenler, 2025 yılı kapsamında ne kadar maaş alacağını merak ederken, öğretmenlerin yüzünü güldürecek bir iddia ortaya atıldı.

Kamubiz.com’un haberine göre, öğretmenlere MEB tarafından günlük 150 TL yemek ücreti verilecek. Kamuda istihdam edilen işçi ve memurlara yemek ücreti verildiği ancak öğretmenlere bu konuda bir ödeme yapılmadığı belirtilen haberde, öğretmenlere de 150 TL günlük yemek ücreti verilebileceği ifade edildi.

Bir öğretmenin günlük öğle yemeği maliyeti minimum 100 lira bandındayken, bazı büyükşehirlerde ise öğretmenlerin öğle yemeği için 200-250 TL ödediği belirtildi. Bu kapsamda, harekete geçen olan MEB’in öğretmenlere yemek desteği sağlamak amacıyla günlük 150 TL yemek ücreti ödeyeceği iddia edildi.

Söz konusu iddianın gerçekleşmesi halinde MEB bünyesindeki öğretmenlere ekonomik destek sağlanacak ve öğretmenlerin öğle yemeği sorunu ortadan kalkacak.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI

Öte yandan, yüzbinlerce sözleşmeli öğretmen adayı, mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Atama sonuçları henüz açıklanmazken, MEB Bakanı Yusuf Tekin’den atama sonuçlarının neden açıklanmadığına ilişkin bir açıklama geldi.

Konuya ilişik açıklama yapan Bakan Tekin, "Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar” dedi.