Çalışana Aylık 10 Bin 300 TL Nakit Desteği Müjdesi!

Çalışana Aylık 10 Bin 300 TL Nakit Desteği Müjdesi!
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenlere ayda 10 bin 300 TL ek destek verilebileceği öğrenildi. Peki, hangi öğretmenler bu destekten faydalanabilecek? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) bünyesinde şartları sağlayan öğretmenlere ayda 10 bin 300 TL destek ödemesi yapılabileceği öğrenildi. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesince bazı maddeleri iptal edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, MEB tarafından yeniden düzenlenerek TBMM’ye sunuldu.

Bahsi geçen kanunun TBMM’den geçmesi halinde çok sayıda öğretmen uzman öğretmen ve başöğretmen olabilecek. Öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen olabilmeleri için ilgili düzenlemenin TBMM’den geçmesi gerekiyor.

Bu doğrultuda, MEB tarafından TBMM’ye sunulan bu kanun, öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olabilmeleri için büyük önem arz ediyor.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

280 BİN ÖĞRETMENE AYLIK 10 BİN 300 LİRA TAZMİNAT

Bu kanunun TBMM’den geçmesi durumunda meslekte 20 senesini tamamlayan öğretmenlere başöğretmen ünvanı verilebilecek. Bu sayede, 280 bin öğretmen ayda 10 bin 300 lira tutarında başöğretmen tazminatı alabilecek.

MEB tarafından TBMM’ye getirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun tüm maddelerinin kabul edilmesiyle beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onaylamasının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Öte yandan, söz konusu kanun, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak maddeleri de kapsıyor. Şu ana kadar öğretmenleri kapsayan daha kapsamlı başka bir kanun bulunmazken, bu kanunun yürürlüğe girmesi halinde öğretmenler için hem ekonomik hem de hukuksal bakımdan tarihi bir gelişme olacak.