Çalışana 35 Bin TL Para Yardımı 2024! Şaka Gibi Ama Gerçek!

Çalışana 35 Bin TL Para Yardımı 2024! Şaka Gibi Ama Gerçek!
Çeşitli sebepler yüzünden istifa eden çalışanlara 35 bin TL tazminat ödemesi yapılacağı açıklandı. Peki, çalışanlar hangi durumlarda kıdem tazminatı alabilecek? İşte ayrıntılar…

Türkiye’de çok sayıda çalışan iş yerinde yaşadığı olumsuzluklar nedeniyle hem psikolojik hem de maddi baskı altına alınıyor. Çalışanlar, özellikle mobbing, maaşların zamanında ödenmemesi ve fazla mesai ödemelerinin yapılmaması gibi nedenlerle çalıştıkları iş yerinden istifa etmek zorunda kalıyor.

Fakat, buna benzer olumsuzluklar yaşayan çalışanların işten istifa ederken 35 bin TL’ye kadar kıdem tazminatı alabileceği öğrenildi. Bu kapsamda, iş yerinde psikolojik ve ekonomik baskılara maruz kalan çalışanlar, istifa etse bile kıdem tazminatı alabilecek.

Peki, hangi durumlarda çalışanlar istifa etmesine rağmen kıdem tazminatı alabilecek? İşte cevabı…

arti-para-nedir-taksitli-arti-para-nasil-kullanilir.jpg

İSTİFA EDEN ÇALIŞANLAR 35 BİN TL TAZMİNAT ALACAK

Maaşın Zamanında Ödenmemesi: İşverenin çalışanların ücretlerini belirlenen sürede ödememesi halinde, çalışanlar kıdem tazminatı talep edebilecek.

Fazla Mesai Ücretlerinin Eksik veya Geç Ödenmesi: Çalışanların iş yerinde çalıştığı fazla sürenin karşılığı olan ücretlerin eksik ya da hesaplara yatırılmaması halinde kıdem tazminatı hakkı doğacak.

Mobbing: İş yerinde psikolojik baskı ya da tacize maruz kalan çalışanlar, sağlık raporuyla ispat etmek şartıyla işten ayrılabilecek ve kıdem tazminatı almaya hak kazanacak.

İş Güvenliğinin Sağlanmaması: Çalışanların sağlığını ve güvenliğini tehdit eden bir ortamda çalıştırılması halinde, çalışanlar iş sözleşmesini feshedebilecek ve iş yerinden kıdem tazminatı isteyebilecek.

Yasal İzinlerin Kullanılmaması: Yıllık izin, hastalık izni gibi yasal izinlerin işverence verilmemesi halinde de çalışanlar kıdem tazminatına hak kazanabilecek.

Bu olumsuzluklara maruz kalan çalışanların kıdem tazminatı ile alabileceği yıllık tavan tutarın 35 bin 058 lira ve taban tazminat tutarının ise 20 bin 002 lira olduğu ifade edildi.