Buğday, Mısır ve Arpa Fiyatlarına Zam! İşte Güncel Hububat Fiyatları!

Buğday, Mısır ve Arpa Fiyatlarına Zam! İşte Güncel Hububat Fiyatları!
Hububat fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken, başta çiftçiler olmak üzere birçok kişi hububat fiyatlarını merak ediyor. Peki, hububat fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilenler…

Buğday, mısır ve arpa fiyatları üreticiler ve iş insanları tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda; ekmeklik buğday, mısır ve arpa fiyatları düşerken, makarnalık buğday fiyatında ise artış meydana geldi.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası, (TÜRİB) 6 Temmuz 2024 Cuma gününe ilişkin hububat fiyatlarını paylaştı. Buna göre, hububat fiyatları şu şekilde oluştu:

Ekmeklik buğday: 9,52

Makarnalık buğday: 10,45

Mısır: 8,53

Arpa 7,80

hububat1.jpg

HUBUBAT İHRACATI 7,8 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Öte yandan, hububat ihracatı ilk 8 ayda 7,8 milyar doları buldu. Bisküvi, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel gıda ürünlerini içeren hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün 2024 yılı Ocak-Ağustos ayları arasında toplam ihracatı yüzde 0,9 yükselişle beraber 7,8 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Bu süreçte ilk üçteki ürün gruplarından buğday unu ihracatı 870 milyon dolar, makarna ihracatı 643 milyon dolar, tatlı bisküvi ve gofretler ihracatı ise 616 milyon dolar olarak gerçekleşti. Irak’a gerçekleştirilen toplam ihracatın yüzde 7,4 artış ile beraber 1,4 milyar doları bulduğu hububat sektöründe, ABD yüzde 9,6 azalışa karşın 427 milyon dolar ihracat ile ikinci sırada kendine yer buldu.