BİM’le Türkiye’nin En Büyük Şirketlerinden Biri Birleşiyor!

BİM’le Türkiye’nin En Büyük Şirketlerinden Biri Birleşiyor!
Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden BİM, Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi’yle birleşmeye karar verdiğini açıkladı. İşte detaylar…

Türkiye’nin her ilçesinde en az bir şubesi bulunan BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., ortaklığın sıfır hissedarı olduğu Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi’nin kayıtlı değerinden devralınması yoluyla birleşmesine yönelik kamuoyuna bir duyuru yaptı.

BİM’in konuya ilişkin olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklaması şu şekilde: “Yönetim Kurulu’muz 08.08.2024 tarihinde 0 bağlı ortaklığımız Emek Yatırım Proje Geliştirme Anonim Şirketi’nin kayıtlı değeri üzerinden devralınması suretiyle Şirketimiz bünyesinde birleşmesi kararını almıştır.

sdf-bim-5-aralik.webp

Bu kapsamda; Türk Ticaret Kanunu’nun (“TTK”) birleşme müessesesini düzenleyen maddeleri ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23.2) başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde çalışmalara başlanmasına, İşlemin TTK’nın 155/1(a) maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun Birleşme ve Bölünme Tebliği’nin (II-23.2) 13. maddesi kapsamında kolaylaştırılmış usulde birleşme şeklinde yapılmasına, İşlemin 31.12.2023 tarihli mali tablolar esas alınarak gerçekleştirilmesine, TTK’nın 155 ve 156. maddelerinde ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun Birleşme ve Bölünme Tebliği’nin (II-23.2) 13. maddesinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca; birleşme raporunun düzenlenmesinin, inceleme hakkının sağlanmasının, birleşme sözleşmesinin genel kurula sunulmasının ve uzman kuruluş görüşünün alınmasının gerek olmadığına, Sermaye Piyasası Kurulu’nun Birleşme ve Bölünme Tebliği (II-23.2) uyarınca duyuru metni, birleşme sözleşmesi ve ilgili Tebliğ’in öngördüğü birleşme işlemine ilişkin başvurularda gerekli diğer bilgi ve belgelerin hazırlanarak Sermaye Piyasası Kurulu’na onay için başvurulmasına, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan birleşme işlemi için onay alınmasının akabinde, taraflar arasında imzalanacak olan birleşme sözleşmesinin, genel kurulun onayına sunulmaksızın, Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmasına, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde, izin alınması gereken bir hususun mevcut olmadığına, Birleşme İşlemi kapsamında, Şirketimiz tarafından tanzim ve imza edilerek tüm ilgili resmi kurum ve kuruluşlara verilecek olan belgelerin, dilekçelerin tanzimi ve imzalanması hususunda Şirket’imizin belirlediği kişilerin temsile yetkili kılınmasına karar verilmiştir. Söz konusu Yönetim Kurulu kararı kapsamında birleşme işlemine ilişkin çalışmalara başlanmış olup, konuyla ilgili gelişmeler kamu ile paylaşılacaktır” ifade edildi.