Bakanlıktan Yakacak Yardımı Başvuruları Başladı!

Bakanlıktan Yakacak Yardımı Başvuruları Başladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekim ayının yaklaşmasıyla beraber ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı sağlamak için kolları sıvadı. Bakanlığa bağlı SYDV’ler, yakacak yardımı başvurularının başladığını duyurdu. İşte detaylar…

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere nakdi ve ayni yardım yapmaya devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sonbaharın başlamasıyla beraber yakacak yardımına da başladı. Bu kapsamda, bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) yakacak yardımı için başvuruların başladığını belirtirken, yakacak yardımı başvuru şartları ise ihtiyaç sahipleri tarafından merak konusu oldu.

3294 sayılı yasa çerçevesinde herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan dar gelirlilerle sosyal güvencesi bulunan ama hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 3’te 1’inden az olan haneler, yani aylık geliri 5 bin 667 TL’den az olan haneler söz konusu yakacak yardımına başvuru yapabilecek.

aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-depophotos-1739964.jpg

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Bakanlığın yakacak yardımına müracaat etmek isteyenler, herhangi bir yere gitmeden e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecek. Aynı zamanda, e-Devlet’ten sosyal yardım müracaatı yapamayanlar da ikamet ettikleri il/ilçedeki SYDV’ye giderek de müracaat edebilecek.

Bu yardım, SYDV tarafından 3294 sayılı yasa kapsamında dar gelirli ailelere Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünden ücretsiz bir şekilde temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde gerçekleşecek.

Kış ayları öncesinde, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünce belirlenen sevkiyat programına göre teslimatlar hak sahiplerinin hanelerine ulaştırılacak.

Bu kapsamda, birçok SYDV yakacak yardımı başvurularını almaya başladığını duyururken, Bursa’ya bağlı İznik SYDV de başvuruların başladığını duyurdu. İznik SYDV’den konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“2024 yılı yakacak yardımı müracaatları Vakfımız tarafından alınmaya başlanmıştır.

İkametinde Doğalgaz aboneliği bulunmayan vatandaşlarımızın başvurularını İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat yapması gerekmektedir.

*Vakıf Mütevelli Heyetince Yakacak yardımı yapılması uygun görülen hanelerin yardımları, Vakfımız tarafından hak sahiplerinin adreslerine teslim edilecektir.

**Vakfımız tarafından Hak sahiplerine SMS bilgilendirmesi yapılmış olup Mağduriyet yaşanmaması için, SMS almayan vatandaşlarımızın yakacak yardımları hakkında vakfımızdan bilgi almaları ve iletişim bilgilerini vakfımıza güncelletmeleri önemle rica olunur.”

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ