Bakanlıktan Öğrencilere Kara Haber! Artık Burs Ödenmeyecek!

Bakanlıktan Öğrencilere Kara Haber! Artık Burs Ödenmeyecek!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilere verdiği bursların belirli şartların sağlanmaması durumunda kesileceği ve öğrencilerin artık burs almayacağı öğrenildi. Peki, hangi öğrencilerin bursları kesilecek? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ndan (İOKBS) başarılı olan öğrencilere 6’ncı sınıftan 12’nci sınıfa kadar her ay burs ödemesi yapıyor. Bu kapsamda, öğrencilere 1.500 TL bandında burs ödemesi yapılırken, geçtiğimiz günlerde memur maaşlarına gelen zam nedeniyle İOKBS burslarına da zam geleceği bu kapsamda, 1.700 TL civarında burs ödemesi yapılacağı öngörülüyor.

Fakat MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılında bir önceki yıl kapsamında okul değişikliği cezası alan öğrencilerin burslarının kesileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra, İOKBS’de başarılı olmuş ve yıllardır ilgili bursu alan ve 12’nci sınıftan mezun olan öğrencilere de burs ödenmeyeceği öğrenildi.

Ayrıca, 2024-2025 eğitim öğretim yılında İOKBS’den başarılı olarak ilk kez burs alacak öğrencilerin burslarının ise ekim ayında hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

İOKBS BURSU YATTI MI 2024?

Öte yandan, temmuz ayı İOKBS burslarının ne zaman hesaplara yatırılacağı da merak ediliyor. İlköğretim 5,6,7,8’inci sınıf ile lise 9,10 ve 11’nci sınıf öğrencilerinin hak sahibi olduğu İOKBS bursu ödemeleri her ayın 25'inde yatırılıyor.

İOKBS bursları, illere göre farklılık gösterirken, söz konusu burslar her ayın 25'ine kadar hak sahibi öğrencilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu kapsamda, temmuz ayı burslarının yatırıldığı ve konuya ilişkin bilgilerin e-Okul sisteminden öğrenilebileceği aktarıldı.

İOKBS burs ödemeleri, Vakıfbank ve PTT vasıtasıyla yapılıyor. e-Okul sistemine TC kimlik numarası ve öğrenci numarasıyla giriş yapanlar, güvenlik bölümünde doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olunan il, ilçe, eğitim alınan şube gibi soruları doğru cevaplayarak e-Okul sistemine girebiliyor.