Bakanlıktan Öğrencilere 7 Bin 761 TL Para Yardımı! Bakan Göktaş Bugün Açıkladı!

Bakanlıktan Öğrencilere 7 Bin 761 TL Para Yardımı! Bakan Göktaş Bugün Açıkladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engellilere para yardımı yapmasının yanında öğrencilere de Sosyal ve Ekonomik Destek projesi kapsamında nakdi destek sağlıyor. Peki, kimler ne kadar para yardımı alacak? İşte detaylar…

65 yaş aylığı, engelli maaşı, kronik rahatsızlık yardımı gibi sosyal yardım ödemeleriyle yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşlara para yardımı yapan ve bu yardımlar vasıtasıyla bu kişilerin toplumsal hayata daha aktif bir katılımını destekleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yaştan öğrenciye de para yardımı yapıyor.

Bakanlık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi adı altında okul öncesinden üniversite eğitimi alan öğrencilere kadar her yaştan öğrenciye para yardımı yapıyor. Bakanlık tarafından yapılan duyuruyla beraber SED ödeme oranları ve tutarları da belli oldu.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre SED ödemeleri adı altında ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılacak yardım tutarları şu şekilde:

Okul öncesi çocuklara 4 bin 312 TL,

İlköğretime devam eden çocuklara 6 bin 468 TL,

Ortaöğretime devam eden çocuklara 6 bin 899 TL,

Ortaöğretim seviyesinde olup okula devam etmeyen çocuklara 4 bin 312 TL,

Yükseköğrenime devam eden gençlere 7 bin 761 TL,

Kuruluş bakımından ayrılan gençlere 3 bin 449 TL.

SED ödemelerinden faydalanmak için müracaatlar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen veya e-Devlet sisteminden giriş yaparak Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu bölümünden gerçekleştirilebilecke.

Konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemelerinin artırıldığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu kapsamda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki çocuklarımızın temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için 973 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 450 milyon lira kaynak aktarıyoruz.”