Bakanlıktan Memurlara 11 Bin 478 TL Yardım 2024! Memurlara Yeni Maddi Destek!

Bakanlıktan Memurlara 11 Bin 478 TL Yardım 2024! Memurlara Yeni Maddi Destek!
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan öğretmenlere 11 bin 478 TL ödeme yapılacağı öğrenildi. Söz konusu ödeme, yeni müfredat kapsamında kitap inceleme süreçlerinin ardından yapılacak. Peki, kimler, ne kadar alacak? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) yeni müfredat kapsamında öğretmenlerin farklı alanlarda görev alacağını ve bu görev doğrultusunda ise öğretmenlere çeşitli tutarlarda ödeme yapılacağını duyurdu. Buna göre, en yüksek ödeme kitap inceleme süreçlerinde gerçekleşecek.

Kitap inceleme süreçlerinde öğretmenler, panelist olarak görev alacak ve öğretmenlere Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden taslak kitap inceleme seminerleri alacak. Söz konusu seminerleri alan öğretmenler, kurayla kitap inceleme sürecinde görevlendirilecek ve süreç sonucunda ise öğretmenlere 11 bin 478 TL’ye kadar ödeme yapılacak.

thumbs-b-c-13c0efe050374fbb6f317f59d47a19f1.jpg

KİMLER, NE KADAR ALACAK?

Bahsi geçen görevlendirme kapsamında öğretmenlerin ne kadar ödeme alacağı ise belli oldu. Buna göre, öğretmenlerin hesaplarına yatacak tutarlar şu şekilde:

İlkokul kitaplarında yapılacak inceleme doğrultusunda 7 bin 114 lira ödeme,

Ortaokul kitaplarında gerçekleşecek inceleme kapsamında 9 bin 326 lira ödeme,

Lise kitaplarında yapılacak inceleme çerçevesinde ise 11 bin 478 lira ödeme yapılacak.

depophotos-17615853-gjhg.jpg

ÖĞRETMENLERE 4 BİN 085 LİRA ÖDEME

Öte yandan, öğretmenlere her eğitim-öğretim yılı başında öğretim yılına hazırlık ödeneği doğrultusunda düzenli olarak bir ödeme yapılırken, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde verilen karara göre, öğretmenlerin kırtasiye ücretleri de belirlendi. Bu kapsamda, 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasıyla beraber öğretmen maaşlarına gelen zammın ardından öğretmenlere eylülde bir kereliğe mahsus yapılacak kırtasiye ödemeleri de netleşti.

7’nci Toplu Sözleşme Görüşmelerinde alınan kararla beraber, bu yılı için eğitime hazırlık ödeneğinin 2 bin 296 lira olarak olmasına karar verilmişti. Temmuz ayıyla beraber memur aylık katsayısı 0,907796 olarak gerçekleşti ve bu kapsamda, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği adı altında 4 bin 085 lira ödeme alacağı öğrenildi.

Öğretmenlere yapılacak ödemenin yer aldığı madde ise şu şekilde:

''Öğretmenlere verilen hazırlık ödeneği, gösterge rakamına bağlandı ve yüzde 64 artırıldı. Bu ödeneğin 4500 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı tutarında ödenmesi sağlandı.''