Bakanlıktan IBAN’a 4 Bin 085 TL Eğitim Ödeneği Yatıracak!

Bakanlıktan IBAN’a 4 Bin 085 TL Eğitim Ödeneği Yatıracak!
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber Millî Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı 4 bin 085 TL’lik eğitim ödeneğinin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak konusu oldu. Peki, eğitim ödeneği ne zaman verilecek? İşte detaylar…

2024-2025 eğitim ve öğretim yılı, dün (9 Eylül) ilk ders zilinin çalmasıyla başladı ve toplum 20 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi yeni döneme start verdi. Yeni dönemin başlamasıyla beraber Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde faaliyet gösteren öğretmenlere ödenecek eğitim ödeneceği de yeniden araştırılmaya başlandı.

MEB, öğretmenlere her eğitim ve öğretim dönemindekırtasiye ihtiyaçların karşılanması için eğitim desteği sağlıyor. Halk arasında “kırtasiye yardımı” olarak da bilinen eğitim ödeneğinin tutarı, her yıl ek gösterge ve memur maaş katsayısına göre değişirken, bu yıl eğitim ödeneceğinin 4 bin 085 TL’ye yükseldiği öğrenildi.

img-2439.jpeg

EĞİTİM ÖDENEĞİ BU AY YATACAK MI?

MEB bünyesindeki öğretmenlere sağlanan eğitim ödeneği 2023 yılında eylül ayı başında hesaplara aktarılmıştı. Bu yıl, MEB’in eğitim ödeneğini ne zaman hesaplara yatıracağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmasa da söz konusu ödeneğin bu ay içerisinde hesaplara aktarılması bekleniyor.

Eğitim ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olan ve fiilen öğretmenlik yapan personele (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcılarına dahil) ödeniyor.

7 ‘nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde ek gösterge ve memur aylık kat sayısına bağlanan eğitim ödeneği, 2024 yılı kapsamında 4 bin 85 TL olarak öğretmenlerin hesabına aktarılacak.