Bakanlıktan Engellilerin Ulaşımı İçin Maddi Destek!

Bakanlıktan Engellilerin Ulaşımı İçin Maddi Destek!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı kapsamında engelliler için elektronik haberleşme tabanlı AR-GE projelerine toplam 100 milyon TL destek verileceğini duyurdu. İşte detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engellilerin yaşamını kolay hale getirecek projelere destek vermek için "Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı" yapılacağını duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Abdulkadir Uraloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Herkes İçin Engelsiz Ulaşım temasıyla hayata geçirilecek elektronik haberleşme tabanlı AR-GE projelerine toplam 100 milyon lira destek sağlayacağız” dedi.

Bakan Uraloğlu, açıklamasında, ulaştırma ve iletişim konusunda daha erişilebilir bir gelecek amacıyla AR-GE çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade etti.

thumbs-b-c-168d1dad1a4dc7b074f8b902f547a9a2.jpg

PROJELERE 100 MİLYON TL DESTEK VERİLECEK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığı (UDHAM) ile engellilerin yaşamını kolay hale getirecek projelere destek vermek için "Ulaşımda Erişilebilirlik Çağrısı" yapacaklarını söyleyen Uraloğlu, "Herkes İçin Engelsiz Ulaşım temasıyla hayata geçirilecek elektronik haberleşme tabanlı AR-GE projelerine 100 milyon lira destek sağlayacağız. Başvurular 9 Eylül'de başlayacak, 31 Ekim'de son erecek" şeklinde konuştu.

Uraloğlu, proje başına maksimum desteğin 15 milyon TL olduğunu vurgulayarak, söz konusu çağrıyla beraber özellikle ulaştırma ve iletişim konusunda faaliyet gösteren kamu veya özel sektöre ait şirketlerin projelerine destek vereceklerini söyledi.

Bütün ulaşım modlarında bütün engelli gruplarına özel olarak elektronik iletişim tabanlı proje destek çağrısıyla engellilerin yaşamlarını kolaylaştırma amacıyla projelere destek vereceklerini belirten Uraloğlu, "Herkes İçin Engelsiz Ulaşım AR-GE proje desteği ile engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracağız” dedi.