Bakanlık’tan 4 Bin 085 TL Kırtasiye Yardımı Geliyor!

Bakanlık’tan 4 Bin 085 TL Kırtasiye Yardımı Geliyor!
Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde görev alan öğretmenlere 4 bin 085 TL kırtasiye ödemesi yapacağını açıkladı. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenlere her yıl olduğu gibi bu yıl da kırtasiye ücreti ödeneceği öğrenildi. Kırtasiye giderleri adı altında kırtasiye ücreti ya da eğitim ödeneği alan öğretmenler, 7’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında ek gösterge ve memur maaşı kat sayısına göre kırtasiye ücreti de zamlı olarak alıyor.

Bu kapsamda, öğretmenlere bu yıl 4 bin 085 TL kırtasiye yardımı yapılacağı ve bu ödemelerin 2 Eylül itibarıyla hesaplara yatacağı öğrenildi. Öğretmenler, 2 Eylül itibarıyla bu ödemeleri hesaplarında görmeye başlayacak ve kırtasiye giderlerini bu ödemeden karşılayabilecek.

en-dusuk-emekli-maasina-7-bin-tl-eklenecek-tarih-belli-oldu-mfgf.webp

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öte yandan, öğretmen seminerleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda görevli yönetici ve öğretmenlerin katılım sağlamasıyla yapılacak. Türkiye’de yer alan yüzbinlerce öğretmen, okula öncesinde verilen seminere katılım sağlayacak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne ilişkin yayımlanan genelge kapsamında öğretmen eğitimleri, 2 Eylül-6 Eylül tarihleri arasında mesleki çalışma döneminde il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin katılım sağlayacağı, 2 Eylül-6 Eylül tarihlerinde yapılacak öğretmen seminerleri yüz yüze gerçekleştirilecek.

Eğitici eğitimi belgesi bulunan öğretmenlerce tüm kademelerde okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyleri haricindeki diğer sınıflarda derslere giren öğretmenlere ilişkin de aynı zamanda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Söz konusu sınıf düzeylerinde derse giren öğretmenlere ilişkin gerçekleştirilecek eğitimler; ilk dönem içindeki ara tatilde, il millî eğitim müdürlükleri koordinesinde il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilerek gerçekleştirilecek ve tüm öğretmenlerin ilgili eğitimlere katılı sağlaması istenecek.