Bakanlıktan 4 Bin 085 TL Kırtasiye Desteği Verilecek!

Bakanlıktan 4 Bin 085 TL Kırtasiye Desteği Verilecek!
Millî Eğitim Bakanlığı, bünyesinde görev alan öğretmenlere eğitime hazırlık ödeneği altında 4 bin 085 TL ek ödeme yapılacağını açıkladı. Peki, ödemeler ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…

Millî Eğitim Bakanlığı, (MEB) bünyesindeki öğretmenlere eğitim ve öğretim ödeneği kapsamında 4 bin 085 TL tutarında kırtasiye desteği vereceğini duyurdu.

MEB bünyesindeki öğretmenlere ve okul yöneticilerine eğitim-öğretim yılının başlaması öncesinde verilen ekonomik destek, “öğretime hazırlık ödeneği” olarak biliniyor. Söz konusu destek, öğretmenlerin ve idarecilerin yeni eğitim yılına hazırlık sürecinde ihtiyaç duyabilecekleri kırtasiye, kitap, eğitim materyalleri gibi malzemeleri temin etmelerini hedefliyor.

Her yıl eylül ayının son haftası veya ekim ayının ilk haftası ödenen bu destek, MEB tarafından belirlenen tutar üzerinden hesaplanıyor ve eğitim-öğretim yılı başlamadan önce öğretmenlerin hesaplarına aktarılıyor. Bu kapsamda ilgili ödenek, öğretmenlerin ders yılına daha motive ve hazır başlamalarına katkı sağlayarak, eğitim kalitesinin yükselmesine de destek oluyor.

Geçen yıl eğitim öğretim yılında 1400 lira olarak öğretime hazırlık ödeneği, yapılan zamların ardından bu eğitim ve öğretim yılında 4 bin 085 lira olarak ödenecek.

para-nedir.webp

KİMLERE EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ VERİLECEK?

Bunun yanı sıra, kimlerin öğretime hazırlık ödeneği alacağı da merak konusu olurken, MEB kimlerin bu destekten yararlanacağını açıkladı. Buna göre, fiilen öğretmenlik yapan kamu görevlileri eğitim öğretime hazırlık ödeneği alabilecek. Buna göre, söz konusu ödeneceği alacak kişilerin listesi şu şekilde:

İlköğretim öğretmenleri

Okul müdürleri

Okul müdürü yardımcıları

Cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yöneticiler

Eğitim uzmanı ve uzman yardımcıları