Bakanlık Maaşlara Ek 58 Bin 240 TL Yardım Yapacak! Tek Seferde Hesaplara Yatacak!

Bakanlık Maaşlara Ek 58 Bin 240 TL Yardım Yapacak! Tek Seferde Hesaplara Yatacak!
Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) öğretmenlere destekleme ve yetiştirme kursları doğrultusunda 58 bin 240 lira destek ödemesi yapacak. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

MEB, bünyesinde görev alan öğretmenlere, destekleme ve yetiştirme kursları çerçevesinde 58 bin 240 TL ödeme yapacağını açıkladı. Söz konusu kurslarda görev alacak öğretmenler, bu ödemeyi ek ders ücreti kapsamında alacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarında 8 ay süresince görev alacak bir öğretmen, toplamda 58 bin 240 liralık kazanç sağlamış olacak.

Bir öğretmen, u ücreti haftada 10 saat destekleme ve yetiştirme kursları doğrultusunda ders vermesi durumunda alacak. Söz konusu ücretler, öğretmenlerin haftada 10 saat ders vermesi durumunda 8 ay boyunca ödenecek ve toplamda 58 bin 240 lira hesaplara yatacak.

para-nedir.webp

ÖĞRENCİLERİN DAHA BAŞARILI OLMALARI AMAÇLANIYOR

Tatiller ve diğer kesintilerin düşmesinin ardından öğretmenlerin hesaplarına yatacak tutar 58 bin 240 TL’ye denk gelecek. Destekleme ve yetiştirme kursları, öğretmenlerin ek gelir sağlamalarına imkân verirken, öğrencilere de dersler konusunda daha fazla destek olma olanağı tanıyor

Bu kurslarda, öğrencilere Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) müfredatına göre sorular üzerinde çalıştıracak öğretmenler görev alacak. Destekleme ve yetiştirme kursları, öğrencilerin sınavlara daha iyi hazırlanmalarına imkân tanımak için düzenlenecek. Öğretmenler, söz konusu kurslarda görev yaparak öğrencilere ek dersler verecek ve öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olmalarına yardımcı olacak.