Bakanlık Bu Sabah Açıkladı! IBAN’a 9 Bin 646 TL Para Yardımı Yatacak!

Bakanlık Bu Sabah Açıkladı! IBAN’a 9 Bin 646 TL Para Yardımı Yatacak!
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler, bazı görevleri yerine getirmesi durumunda 9 bin 646 TL’ye kadar ek ücret alacak. Peki, öğretmenlere hangi görevler sonucunda ne kadar ödeme yapılacak? İşte ayrıntılar…

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala hem öğretmenleri ve hem de öğrencileri yeni dönem heyecanı sarmaya başladı. Öğrenciler, yeni dönem için okul ihtiyaçlarını karşılamaya başlarken, öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği görevler doğrultusunda ek ücret almanın hesaplarını yapıyor.

Bu kapsamda, MEB tarafından öğretmelere taslak ders kitaplarının incelemesi görevi veriyor ve bu süreç sonunda öğretmelere 9 bin 646 liraya kadar ek ödeme yapılıyor. MEB tarafından her bir kitabın incelenmesi için kurulan ekipte; bir tane söz konusu ders kitabına ait alan öğretmeni, bir taneTürkçe veya Türk dili ve edebiyatı öğretmeni, bir tane görsel sanatlar öğretmeni, bir tane akademisyen ve bir tane de bilişim teknolojileri öğretmeni yer alıyor.

img-3265.jpeg

İŞTE ÖĞRETMENLERİN ALACAĞI ÜCRETLER

Kitap inceleme görevi sonucunda öğretmenlere her kitap için 9 bin 600 liradan fazla ek ücret ödemesi yapılıyor.

Ocak 2024 katsayılarına göre yüzde 20 gelir vergisine kesintisiyle muhtemel kitap inceleme görevi yürütenöğretmenlerin alacakları tutarlar şu şekilde:

İlkokul taslak ders kitapları için 6 bin 029 lira

Ortaokul taslak ders kitapları için 7 bin 837 lira

Lise taslak ders kitapları için 9 bin 646 lira